Euroleague Play-In’de Virtus Segafredo Bologna’yı Konuk Ediyoruz...

Turkish Airlines Euroleague Play-In ilk tur maçında 16 Nisan 2024, Salı günü İtalya’nın Virtus Segafredo Bologna takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 21:00’de başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız bu karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde Play-In'deki bir diğer eşleşme olan Maccabi Playtika Tel Aviv - Baskonia Vitoria Gasteiz maçının mağlubu ile Play-off’a yükselmek için deplasmanda mücadele edecek.

Avrupa arenasındaki 836. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 835 karşılaşmada 472 galibiyet ve 363 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,5) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 588. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 587 karşılaşmada 315 galibiyet ve 272 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Virtus Segafredo Bologna, Avrupa kupalarında bugüne kadar 12 kez karşılaşırken, takımımız yedi galibiyet ve beş mağlubiyet aldı. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta ekibimiz dört galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan altı karşılaşmada ise takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde etti.

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Bologna’da oynanan karşılaşmayı takımımız 93-81 kaybetmiş, ikinci yarıda Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı ise 99-75 kazanmıştı.

Bilindiği gibi takımımız Euroleague’in 34. haftasında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 100-55 yenerek ligi dokuzuncu sırada tamamlamış, Virtus Segafredo Bologna da evinde İspanyol temsilcisi Baskonia Vitoria Gasteiz’a 95-91 yenilerek ligi 10. sırada bitirmişti.