Ataman: ”Çok kötü bireysel hücum performansı sergiledik...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dokuzuncu hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’a 86-90 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Beşiktaş Sompo Japan’ı kutlarım. Maçı kazanmayı hak ettiler. Biz ise bu akşam inanılmaz kötü bireysel hücum performansı sergiledik. Maalesef olabiliyor bunlar, basketbolda her zaman çok iyi oynayacaksınız diye bir durum yok. Ama bu kadar kötü bireysel performans da beklemiyordum açıkçası skorer oyuncularımızdan. Biraz da aşırı özgüvenden dolayı belki son lig maçlarını kazanan takımı değiştirerek, Euroleague maçlarını düşünerek bazı oyunculara şans vermek istedim ama Beşiktaş Sompo Japan çok iyi oynadı ve maçı kazandı. Onları kutluyorum.”

Takımımızın Euroelague’de Real Madrid ile Cuma günü oynayacağı karşılaşmanın büyük ilgi gördüğünün hatırlatılması üzerine coach Ergin Ataman sözlerini öyle sürdürdü: “Euroleague’de çok iyi oynayan ve keyif veren bir Anadolu Efes takımı var. Demek ki çok ciddi bir talep var. Herkes şu an Anadolu Efes’in Euroleague’deki mücadelesini takdir ediyor. Ben de bundan memnuniyet duyuyorum. Daha önce üst katları açmıyorduk ama şimdi oraları da açacağız. Sinan Erdem Spor Salonu çok büyük bir salon. Dolu bir maç olacağını düşünüyorum. Bizim Euroleague hedeflerimiz bambaşka. Bu maçı hemen unutup, yarından itibaren Real Madrid karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacağız.”

Oyuncumuz Adrien Moerman ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça iyi başladık, ilk çeyrekte iyiydik ve bu periyodu önde kapattık. İkinci çeyrekte ise savunmamız istediğimiz gibi değildi ve rakip geri gelmeye başladı ve bu çeyrekte 33 sayı buldu. İkinci yarı ile beraber agresifleştik ve onları 20 sayıda tuttuk ama maalesef kazanamadık. Şimdi önümüzde Real Madrid maçı var, ona odaklanacağız.”

Tags:
  • Beşiktaş Sompo Japan
  • Ergin Ataman
  • Adrien Moerman