Ataman: “Takım savunmasını iyi yaparak değerli bir galibiyet aldık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Galatasaray Odeabank’ı 76-68 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Zor bir maç olacağını bekliyordum. Sonuçta Galatasaray Odeabank takımı kapasiteli bir takım. Tecrübeli Türk oyuncuları var. Ama şanssızlık nedeniyle sezon başından beri ufak detaylarla maç kaybediyorlardı. Oktay Mahmuti gibi kariyerli ve disiplinli bir hocanın takımın başına gelmesi ile birlikte bir reaksiyon bekliyorduk. Nitekim öyle de oldu. Üçüncü çeyrekte istediğimiz farkı yakaladık ve rakibimizin direncini kırmayı başardık. Ama Galatasaray geri adım atmadı. Önceden belki geri adım atıyordu ve fark açılıyordu ama bugün geri adım atmadılar ve maça ortak oldular. Bu akşam hücumda kısa oyuncularımız kötü oynadığı bir akşam oldu. McCollum 1/7, Douglas 4/12 ve Simon da 2/7 şut isabeti ile oynadılar. Ama uzunlarımız iyi oynadı. Takım savunmasını iyi yaparak değerli bir galibiyet aldık. Benim için kolay bir maç değildi. Beş yıllık Galatasaray antrenörlüğünden sonra ilk kez Galatasaray’ın karşısına rakip hoca olarak çıktım ama profesyonellikte bunlar var. Oktay Hoca için de aynen böyle. Sonuçta güzel bir maç oldu. Umarım izleyenler zevk almıştır.”

Oyuncumuz Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün zor bir maç oldu. Galatasaray Odeabank’ta coach değişikliğinden sonra bizim için zor olacağını biliyorduk. İlk yarının son maçıydı ve Türkiye Kupası için önemli bir maçtı. Baştan sona iyi basketbol oynadık. Zaman zaman farkı açsak da hatalarımız neticesinde Galatasaray Odeabank geri geldi. Sonlara doğru iyi savunma yaptık, sayılar bulduk ve kazandık. Şimdi yoğun bir hafta bizi bekliyor. Euroleague’de CSKA Moskova ve Fenerbahçe Doğuş ile karşılaşacağız. Umarım o maçlardan da iyi sonuçlar alırız.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Ergin Ataman