10 Euroleague Lisanslı Kulübün ortak açıklaması

Sayın Dimitris Giannakopoulos’un açıklamalarına istinaden, EuroLeague lisansına sahip on Euroleague kulübü aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun bulmuştur:

1. Herhangi bir istisna olmadan, on kulübün her biri ortak bir Euroleague Basketball projesine inanmış ve gelecekte de inanmayı sürdürecektir.

2. Bu birliktelik sayesinde başarıya ulaşmış olan kulüpler bir arada ve güçlü kalmaya devam edecektir.

3. EuroLeague’in, özellikle son 10 senede olmak üzere, 20 senedir pozitif yönde gösterdiği büyüme, birlikteliğimizin Avrupa basketbolunu bir sonraki aşamaya çıkartmaya yönelik inancını ve kararlılığını güçlendirmektedir. Bu olağanüstü büyüme sadece erişim, farkındalık ve EuroLeague’in izlenmesi konularında değil, aynı zamanda ekonomik alanda da görülmüştür. Bu büyüme, EuroLeague’i kendi alanlarında da büyüme amaçlı mükemmel bir araç olarak gören bir çok iş ortağımızı EuroLeague ekosistemine çekmiştir.

4. Sadece dünyanın en iyi spor organizasyonlarında görülebilecek bir standartta, finansal, regülatif, şeffaflık, disiplin ve yönetimsel açıdan sürekli değerlendirilen EuroLeague lisanslı kulüpleri 2000 yılından itibaren, sağlam bir yapıya kavuşmuşlardır.

5. EuroLeague, gerçekleştirilen her analiz ve projeksiyona göre, büyük bir büyüme potansiyeli göstermeye devam etmektedir. Kulüpler bir bütün olarak, Avrupa basketbolunu bir sonraki seviyeye çıkartmak ve kıtadaki en yüksek rekabeti giderek artan bir hayran kitlesine ulaştırmak için gerekli bütün adımları atmaya kararlıdır.

6. Bütün kulüpler, son 19 yıldır EuroLeague’in ayrılmaz bir parçası olan Panathinaikos kulübünün EuroLeague yolunda devam etmesini istemektedir. Ancak, sayın Giannakopoulos tarafından tekrarlanan asılsız iftiralara müsamaha gösterilmeyecektir. Kulüpler, ortak ve bireysel itibarlarını ve bütünlüğü korumak için ve kulübün birliğe taahhüt ettiği tüm yükümlülüklere tam olarak uymasını sağlamak için gerekli gördükleri tüm adımları atacaklardır.

İmza Atan Kulüpler:

Anadolu Efes Istanbul, AX Armani Exchange Milan, CSKA Moscow, FC Barcelona, Fenerbahce Beko Istanbul, KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Real Madrid and Zalgiris Kaunas.

Etiketler:
  • euroleague