Agusti Julbe: “Yediğimiz kolay sayılar sonucunda ortaya çıkan güven eksikliği, maçın kontrolünü kaybetmemize neden oldu...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediye’ye 84-58 mağlup olan Anadolu Efes’te mücadeleye baş antrenör olarak çıkan Agusti Julbe karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye’yi tebrik ederim. Kötü oyunumuz ve maçın sonucu ortada. Maça aslında iyi bir enerji ile başladık ilk dakikalarda. İlk çeyreğin son dakikalarında savunmamız düştü ve kolay sayılar yedik. Bunun sonucunda ortaya çıkan güven eksikliği, maçın kontrolünü kaybetmemize neden oldu. Bu noktadan sonra savaşmaya gayret ettik ama savunmamız daha kötüye gitti, bunda rakibimizin performansı da etkili oldu.”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “İstanbul Büyükşehir Belediye’yi tebrik ederim. Bugün çok güzel bir mücadele ortaya koydular. Biz de bir o kadar kötü oynadık ve ortaya karakter koyamadık. Bu, bizim kulüp kültürüne yakışmayan bir maçtı. Sahada profesyonelliğimizi gösteremedik. Yarın yeni bir gün. Sezonun kalan bölümünü yeni bir coachla tamamlayacağız. Bir an önce toparlanıp düzene girmemiz gerekiyor. Önümüzde Khimki ve Olympiacos ile oynayacağımız çok önemli iki maç var. İki günde mucize yaratamayabiliriz ama sahada karakter koyup Anadolu Efes gibi mücadele etmeliyiz. Bugün maalesef onu yapamadık.”

Etiketler:
  • İstanbul BŞB
  • Agusti Julbe