Ahmet Çakı: “Bugün herkes elinden gelenin en iyisini yaptı...”

Spor Toto Basketbol Ligi 28. hafta maçında Muratbey Uşak Sportif’i 71-65 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün ligin ciddi takımlarından Muratbey Uşak Sportif ile güzel bir maç oynadık. Takımımı da, Muratbey Uşak Sportif’i de tebrik ederim. Bizim için zor bir maç oldu. Sezona her ne kadar teknik ekipte yardımcı antrenör olarak başlamış olsam da, kendi fikirlerim ve oyuncularla konuşarak takımdaki bazı şeyleri değiştirmeye karar verdik. Üç antrenman ile bu adaptasyon kolay olmadı tabi. Bu bir riskti ama play-off’ta daha iyi olmak için buna karar verdik. Bu zor dönemde % 27 üç sayılık isabet ve 18 top kaybı yaptığımız bir maçı kazandığımız için mutluyum. Umarım geliştirmeye çalıştığımız yönlerimizi daha da geliştiririz ve daha iyi bir Anadolu Efes ortaya koyarız. Oynayan, oynamayan tüm oyuncularımı tebrik ederim. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Umarım son iki maçımızı da kazanıp ligi lider bitirmeyi başarırız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça iyi başladık. Takım olarak maça konsantreydik. Bugün farklı bir basketbol oynamaya çalıştık. Tempolu oynayarak, koşarak oynamaya ve savunma kaynaklı sayılar bulmaya çalıştık. Maçın başında bunları iyi yaptık ama ikinci yarıda ritmimizi kaybettik. Dördüncü periyottaki oyunumuzla maçı kazanmasını bildik. Önemli olan kazanmaktı, mutluyuz. Muratbey Uşak Sportif takımını da tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Muratbey Uşak Sportif
  • Ahmet Çakı