Ahmet Çakı: “Bugün takım halinde reaksiyon verdik...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off yarı final ikinci maçında Darüşşafaka Doğuş’u 88-73 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün Darüşşafaka Doğuş serisinin ikinci maçını evimizde oynadık. İlk maçtaki hatalarımız üzerinde çalıştık, bunları paylaştık ve iyi bir reaksiyon verdik. Özellikle ilk çeyrekteki atışları birinci maça oranla daha iyi yaptık. İlk maçın ikinci çeyreğinde büyük düşüş yaşamıştık. Bunu bugün azalttık ama en önemlisi ilk maçın ikinci yarısındaki reaksiyonumuz iyi değildi. Bugün takım halinde reaksiyon verdik. Darüşşafaka Doğuş’un alan savunmasına çok iyi karşılık verdik ve kazandık. İki gün ara ile böylesine kaliteli bir takıma karşı reaksiyon vermek kolay değil. Kazandığımız için mutluyuz. Böyle serilerde evinizde kaybetmemeniz çok önemli. Darüşşafaka Doğuş gibi kaliteli bir takıma karşı henüz hiçbir şey bitmiş değil. Deplasmanda bir maç daha kazanarak finale çıkmak arzusundayız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün maça çok iyi başladık. Sonrasında da iyi devam ettirdik. Maç içinde iniş ve çıkışlarımız olmadı. Son periyotta farkın da açılmasının ardından zaman zaman hatalarımız oldu. Çok üçlükler yedik bu bölümde ama sonunda kazanmasını bildik ve seride durumu 2-0’a getirdik. Ama seri henüz bitmedi. Şimdi Darüşşafaka Doğuş’un sahasında oynayacağız. Umarım Cumartesi günü de kazanır ve 3-0 ile finale yükseliriz. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Darüşşafaka Doğuş
  • Ahmet Çakı