Ahmet Çakı: “Dış atışlarımız düşük yüzdede kaldı...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off final ilk maçında Fenerbahçe’ye 85-87 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Spor Toto Basketbol Ligi play-off finali ilk maçında iyi mücadele etmemize rağmen özellikle hücumlarda dış atışlarımız düşük yüzdede kaldı ve Fenerbahçe’nin adam değişmeli savunmasına karşı hücum edemedik. İyi savunma yapmamıza rağmen son periyotta oyunun kontrolünü rakibimize verdik. Üçüncü çeyreğin son iki dakikalık bölümünde ritim kaybettik. İyi mücadele ettik ve savaştık. 87 sayı fazla gibi gözükebilir ama rakibimizin kullandığı 37 serbest atış var. Bizim ana sorunumuz rakibimizin değişmeli adam adama savunmasına hücum edememek. Takım olarak toplamda 9 asitte kaldık. Dış atışlarımız düşük yüzdede kaldı. Hücumlardan boş dönmemiz Fenerbahçe’ye ritim verdi ve serinin ilk maçını rakibimiz kazandı. Seri devam ediyor. İkinci maça en iyi şekilde hazırlanıp kazanmak için sahada olacağız...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Bu çok uzun bir seri. Son dakikaya kadar mücadele verdik. Kendi sahamızda kazanmamız gerekiyordu. Maçın geneline baskılı oyunumuzu yansıtamadık. Fenerbahçe farkı kapattı ve maçı kazandı. Yarından itibaren ikinci maça hazırlanmalıyız...”

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Spor Toto Basketbol Ligi