Ahmet Çakı: “Dördüncü maçı kazanıp seriyi eşitlemek istiyoruz...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off final üçüncü maçında Fenerbahçe’ye 72-84 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Serinin üçüncü maçına geldiğimizde iki maç tecrübemiz vardı. İlkinde evimizde kötü oynamadığımız bir maçı kaybettik, ikincisinde ise iyi oynayarak kazandık. Bu maça gelirken atmosferin böyle olacağını bekliyordum. İlk maçta Fenerbahçe 37 faul attı. Açıkçası maçtan önce iki maçta oynanan atmosferi bekliyordum ama bugün ilk yarıda öyle olmadı. İlk yarıda Fenerbahçe 21 faul atışı kullandı. Bana göre bunların en az 10’u doğru değildi. Ayrıca bizim Cedi’nin, Tyus’ın da faul pozisyonları vardı. Maçın ilk yarısı aynı standartlarda yönetilmedi. Fenerbahçe bunu seyircisi ile sağlıyor. Hakemlerin de hazır gelmesi gerekiyor. Üçüncü çeyrekte bizim savunmamıza izin verildi ve son periyoda berabere başladık. Son çeyreğin başında iki üç kötü hücum kullandık ve rakibin de 11-0’lık serisi ile maçı kaybettik. İlk yarıda reaksiyon verebilirdik ama kullanılan 21 faul direncimizi kırdı. Ama yine de üçüncü çeyrekteki geri dönüş önemliydi. Son çeyrekte iyi oynayabilsek kazanabilirdik. Seri devam ediyor. Umarım dördüncü maçta istenilen standartlarda bir maç olur. Burada kazanıp seriyi eşit götürmek istiyoruz. İlk maçta faule bizden tepki gelmedi çünkü doğruydu. Umarım dördüncü maçta daha dengeli olur.”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün maçta birkaç kırılma anı oldu. Bu anlarda acemice hatalar yaptık. İlk iki maçta olduğu gibi çok iyi mcüadele ettik. Şimdi dördüncü maça hazırlanacağız...”

Etiketler:
  • Furkan Korkmaz
  • Ahmet Çakı