Ahmet Çakı: “İyi savunmayla birlikte oyunun kontrolünü elimize aldık...”

Spor Toto Basketbol Ligi 29. hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler’i deplasmanda 89-66 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Sezonun 29. hafta maçına geldiğimizde bizim için bu maçın önemi kazandığımız takdirde liderliğimizi koruyacağımız bir maçtı. Bu yüzden de bunun bilincinde hazırlandık maça. Bir önceki Uşak maçından sonra iki günümüz vardı. Bunu iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Maçın başında bireysel savunma kaynaklı dış atışlardan çok sayı yedik. Bunu planlamamıştık. Bunu durdurmak üzerine konuşmuştuk. Ama ikinci periyotta ve üçüncü periyodun hemen başında iyi reaksiyon verip ve savunmayı iyi yapıp, savunma kaynaklı sayılarla oyunun kontrolünü elimize aldığımızı düşünüyorum. Sonunda da oyunun kontrolünü kaybetmeden kazandık. Rönesans TED Ankara Kolejliler’i tebrik ederim. Onlar da ligde kalma hedeflerini gerçekleştirdiler. Kaliteli bir takım, iyi bir antrenörleri var ve iyi basketbol oynuyorlar. Son hafta maçlarında başarılar dilerim.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün her zamanki gibi galibiyet için oynadık. Bizim için önemli bir maçtı. Son hafta ligin güçlü takımlarından birine karşı oynayacağız. Birincilik savası veriyoruz Fenerbahçe ile beraber. Bu yüzden birinciliği kaybetmemek için bugün deplasmanda bu maçı kaybetmememiz gerekiyordu. İkinci yarıda iyi basketbol oynadık ve iyi savunma yaptık. Sonunda galip gelmesini bildik. Salı günü oynayacağımız önemli bir Darüşşafaka Doğuş maçı var. İnşallah o maçı da kazanıp ligi birinci sırada bitirerek play-off’lara ev sahibi avantajı ile birlikte en iyi ve en hazır şekilde başlamak istiyoruz.”

Etiketler:
  • Spor Toto Basketbol Ligi
  • Rönesans TED Ankara Kolejliler