Ahmet Çakı: “Mücadeleye devam edip, kararlılığımızı ortaya koyduk...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off final beşinci maçında Fenerbahçe’yi 80-72 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın başında gergin ve baskı altında kaldık çok istemekten dolayı. Bunun da getirisi olarak ilk çeyrek sonunda sadece altı sayı attık. İlk periyotta iyi performans sergileyemedik. Devre arasında maçı bırakmamamız gerektiğini konuştuk. Hücumda kararlılığımızı ortaya koyduk ve oyunu dengeledik. Oyuncularım iyi reaksiyon gösterdiler. Mücadeleye devam edip, kararlılığımızı ortaya koyunca maçı kazandık. Oyuncularım büyük karakter koydular ortaya. Onları tebrik ederim. Skor tam tersi de olsa onlarla gurur duyduğumu kendilerine söyledim. Çok kaliteli iki takım mücadele ediyor. Seriyi rakip sahaya taşıdık, bu beni mutlu etti. Fenerbahçe’yi de tebrik ederim...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Seriyi devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Maça iyi başlamamıza rağmen pes etmedik ve geri dönmesini bildik. İkinci yarıda savunmamızı sertleştirdik. Maçın genelinde skor üretmekte zorlandık. guardlarımız Heurtel ve Granger yoruldu ama maçın sonunu iyi oynadılar. Kazandığımız için mutluyuz. Bizi şimdi çok zor bir maç bekliyor. Fenerbahçe seyircisi önünde kazanmak isteyecektir. Biz de 40 dakika boyunca elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarsak kazanacağımıza inanıyorum...”

Etiketler:
  • Fenerbahçe