Ahmet Çakı: “Play-off’lara galibiyet ile başladığımız için mutluyuz...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off çeyrek final ilk maçında Royal Halı Gaziantep’i 83-71 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle play-off maçlarının açılışı olan bu maça yakışır şekilde bir mücadele oldu, her iki takımı da kutlarım. Çok güzel bir mücadele oldu. Royal Halı Gaziantep ilk yarıda yüksek yüzdeli dış atışlar ile öne geçti ve bu bizi demoralize etti. Royal Halı Gaziantep’e ligdeki iki maçı da kaybetmiştik. Üçüncü periyodun başında agresif ve iyi savunma ile maçın ritmini almayı başardık ama asıl önemli adımı dördüncü çeyrekte attık. Play-off’ların ilk maçında galibiyet aldığımız için mutluyuz. Bilindiği gibi çeyrek finalde iki galibiyet alan tur atlıyor. İlk maçı kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hücumda kötü anlarımız oldu ama mücadeleye devam ettik. Yarından itibaren ikinci maça hazırlanmaya başlayıp, daha iyisini yapmaya çalışacağız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Ligde oynadığımız iki maçı da kaybettiğimiz Royal Halı Gaziantep ile play-off çeyrek final ilk maçında karşılaştık ve bu maçtan galibiyet ile ayrılmasını bildik. Belki ilk yarıyı geride tamamladık ama üçüncü ve dördüncü periyotlarda agresif savunmamız ile birlikte koyduğumuz karakter, hem bu maç için hem de sonraki maçlar için çok önemliydi. İyi bir galibiyet elde ettik. Bu maç bizim için ders de oldu. Umarım bundan sonraki maçlarda önce Gaziantep’te kazanır, sonrasında yarı final maçlarında da sertliğimizi ortaya koyar ve inşallah finale çıkarak şampiyon oluruz.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Ahmet Çakı