Ahmet Çakı: ''Son adımı atarak şampiyonluğu kazanmak istiyoruz...''

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off yarı final üçüncü maçında Darüşşafaka Doğuş’u rakip sahada 88-83 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle buraya gelirken Darüşşafaka Doğuş takımının reaksiyon vereceğini biliyorduk. Takım olarak bunu konuştuk ve üzerinde çalıştık. Maçın başında maalesef onların sertliğine karşı organize olamadık. Savunmada da aynı sertliği gösteremedik ve ilk yarıda potamızda 48 sayı gördük. Ama üçüncü periyodun başından itibaren reaksiyon vermeye başladık. Skor olarak olmasa da oyunu dengeledik. Hücumu biraz daha açtığımız periyot dördüncü çeyrek oldu. Savunma kaynaklı ve yarı sahada topu iyi paylaştığımız sayılar bulduk. Skoru önce dengeleme sonra da öne geçme şansını yakaladık bu bölümde. Maçın özellikle son bir buçuk dakikalık bölümünde çok akıllıca oynadık. Oyuncularım karakter koydular, onlara teşekkür ederim. Darüşşafaka Doğuş çok kaliteli ve geçmişi olan bir takım. Bu galibiyet bizim için çok değerli. Bunu başarmak mutluluk verici. Şimdi finaldeki rakibimizi bekleyip son adımı atarak şampiyonluğu kazanmak istiyoruz...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Her şeyden önce finale adımızı yazdırdığımız için çok mutluyuz. Bugünkü maçın çok zor olacağını biliyorduk. Darüşşafaka Doğuş kendi sahasında direnç koyacaktır diye düşünüyorduk. Onların bu direncine belki birinci ve ikinci periyotlarda karşılık veremedik ama devre arasında konuştuklarımızı ikinci yarıda uygulayıp son dakikalarda Cedi, Heurtel ve Granger’ın çok kritik sayıları ile bu çok önemli maçı kazandık. Biz şimdi rakibimizi bekliyoruz. Umarım sağlıklı bir şekilde finali tamamlayıp şampiyon oluruz...”

Etiketler:
  • Darüşşafaka Doğuş