Ahmet Çakı: “Son çeyrekteki çıkışımızla kazanmasını bildik...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off yarı final birinci maçında Darüşşafaka Doğuş’u 80-71 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Birinci ve dördüncü periyotlar aslında planladığımız gibi geçti diyebilirim. Ne olursa olsun takım halinde rakibe baskı kurmak üzerine odaklanmıştık. İlk çeyrekte iyi savunma yaptık. Bu bölümde yediğimiz sayılar çoğunlukla son saniye sayılarıydı. İkinci çeyrekte Darüşşafaka Doğuş savunmasına karşı hücum edememek asıl sorunumuzdu. Son dönemde oyun kurucuların yanında forvetlerin de pas akışına girmelerini istiyoruz. Ama Darüşşafaka Doğuş buna iyi hazırlanmış ve bugün bunu sahada iyi yapamadık. İkinci yarının başlangıcı ile birlikte Darüşşafaka Doğuş’a karşı istediğimiz geri dönüşü yapamadık. Darüşşafaka Doğuş tecrübeli bir takım. Ama dördüncü periyot ile birlikte Heurtel’in üst düzey bireysel performansı ve bunun yanı sıra Cedi, Doğuş, Saric ve Dunston’ın defansif katkıları ile savunma kaynaklı sayılar bulmaya başladık. Üç periyodunu çok iyi oynamadığımız bir maçı son çeyrekteki çıkışımızla kazanmasını bildik. Tabi bu serinin sadece ilk maçı. İyi yapamadığımız şeylerin üzerine daha fazla yoğunlaşmalı ve ikinci maç için bunların önlemlerini almalıyız. Evimizde kazandığımız için mutluyuz. Amacımız ikinci maçı da kazanarak avantajımızı sürdürmek...”
 
Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça takım olarak iyi başladık. Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Play-off’larda iyi oynayıp şampiyon olmak istiyoruz. Bugün maç içinde iyi anlarımız ve kötü anlarımız oldu. Ama genel olarak maçın içinde kalmayı başardık. Farkı geriye düştük ama iyi oynayıp sonunda kazanan taraf olduk. Şimdi önümüzde ikinci maç var. Bu maçı da kazanıp ev sahibi avantajımızı sürdürmek istiyoruz. Darüşşafaka Doğuş’u da tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Furkan Korkmaz
  • Darüşşafaka Doğuş
  • Ahmet Çakı