Ahmet Çakı: “Üçüncü çeyrekte rakibimizi savunmada iyi durdurduk...”

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off final ikinci maçında Fenerbahçe’yi 91-70 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle ilk maçtan başlamak isterim. Büyük bölümünde iyi oynamamıza rağmen üçüncü çeyrekteki 18-3’lük seri ile maçın kontrolünü rakibimize vermiş ve son çeyrekte kaybetmiştik. Bugün maça kötü başladık. İlk çeyrekte potamızda 29 sayı gördük. Ama inancımız devam etti. Sahadaki oyuncular ile, kenardan gelenler ile... Devreyi de bir sayı fark ile önde tamamladık. Üçüncü çeyreğe sert başlayıp, rakibimizi savunmada iyi durdurduk. Bu bölümde açık saha sayıları bulduk ve topu iyi paylaştık. Granger ve Heurtel’in bu bölümdeki oyunları çok önemliydi. İyi bir mücadele oldu. Fenerbahçe’yi de tebrik ederim. Finale yakışan bir seri oluyor. Oyuncularımı tebrik ederim. Evimizde 1-1’i yakalamamız çok önemliydi. Şimdi deplasmanda bir maç kazanıp tekrar saha avantajını almaya çalışacağız...”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Ahmet Düverioğlu ise toplantıda şöyle konuştu: “Geçen maçta iyi mücadele etmiştik, bugün de iyi mücadele ettik. Ama bu kez daha az hata yaptık. Elimizden gelenin en iyisini yaparak kazandık. Seri şimdi başlıyor. Şimdi önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız...”

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Spor Toto Basketbol Ligi