Albert Schweitzer’e Efes damgası...

Almanya’da düzenlenen ve Genç Milli Takım’ın dördüncü sırada tamamladığı Albert Schweitzer Turnuvası’nda forma giyen oyuncularımız Anadolu Efes’ten Okben Ulubay ile pilot takımımız Pertevniyal’de forma giyen Oğulcan Baykan ve Furkan Korkmaz Genç Milliler’in oynadığı yedi karşılaşmada da ay yıldızlı ekibin en skorer oyuncuları olmayı başardı.

Turnuvanın ilk maçında pilot takımımız Pertevniyal oyuncularından Furkan Korkmaz Slovenya potasına 17 sayı bırakarak Genç Milliler’in 95-79 kazandığı karşılaşmada en çok sayı atan oyuncusu olurken, grubundaki ikinci maçında Japonya’yı 147-69 mağlup ederek 78 sayı fark ile turnuva tarihinin en farklı galibiyetine imza atan Genç Milliler’de Furkan Korkmaz bu kez 27 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu.

B Grubu’nun son maçında ev sahibi Almanya’yı 64-58 mağlup eden Genç Milli Takım’da Okben Ulubay 13 sayı ile Genç Milli Takım’ın en çok sayı kaydeden ismi olurken, 12 sayı atan Furkan Korkmaz da karşılaşmayı milillerin en skorer ikinci oyuncusu olarak tamamladı.

Grup maçlarının ardından ikinci tur ilk maçında İsveç’i 81-64 mağlup eden Genç Milli Takım’da bu kez Oğulcan Baykan sahneye çıktı ve 18 sayı kaydederek kırmızı beyazlılara galibiyeti getirdi. Oğulcan ikinci tur ikinci maçında da 16 sayı kaydederek 88-83’lük Sırbistan galibiyetinde önemli rol oynadı ve ay yıldız ekibimize yarı final kapısını açtı.

Yarı final maçında İtalya’ya şanssız bir şekilde 102-97 mağlup olan Genç Milli Takım’da 23 sayı kaydeden Furkan Korkmaz yine sahanın en çok sayı atan oyuncusu olurken, genç oyuncumuz bu kez mağlubiyeti önleyemedi.

Turnuvanın son gününde üçüncülük maçında Sırbistan’a 76-70 yenilen Genç Milliler’de Furkan Korkmaz 14 sayı kaydederek ay yıldızlı takımda yine en skorer oyuncu olurken, Genç Milli Takım turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Etiketler:
  • Altyapı