Alper Yılmaz, Anadolu Üniversitesi’nde ''Teori ve Pratikte Spor Yönetimi ve Pazarlaması Paneli’ne'' katıldı...

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “Teori ve Pratikte Spor Yönetimi ve Pazarlaması Paneli – Anadolu Efes Spor Kulübü Sohbeti” etkinliğine katıldı. Yrd. Doç. Dr. Veli Onur Çelik’in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte öğrencilere Anadolu Efes Spor Kulübü’nün işleyişini ve Genel Direktörlük görevindeki faaliyetlerini anlatan Alper Yılmaz, kulüple ilgili merak edilen sorulara da yanıt verdi.

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Metin Argan ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Katırcı’nın da konuşmacı olarak katıldığı, Yrd. Doç. Dr. Veli Onur Çelik’in moderatörlüğünde düzenlenen ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde Alper Yılmaz, sözlerine mezunu olduğu Anadolu Üniversitesi’ne konuk olmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek başladı.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Genel Direktörü olarak öncelikli görevinin kulüp işleyişindeki “her şeyin olmasını sağlamak” olduğunu belirten Yılmaz, önemli amaçlarının da Anadolu Efes maçlarını sporseverlerin iyi vakit geçirebilecekleri bir spor olayı haline getirmek olduğunu ifade etti.

Alper Yılmaz, sporseverlerin Anadolu Efes maçlarına geliş alışkanlıklarını güçlendirmek istediklerini, bugün maçlara arkadaşlarıyla gelen kişilerin gelecek dönemde eşleriyle ve aileleriyle maçlara gelebileceklerini dile getirdi. Bu bağlamda çekirdek taraftar kitlesini geliştirmek istediklerini belirten Alper Yılmaz, kendileri için hedef yaş aralığının ise 6-14 yaş grubu olduğunu açıkladı.

Partnerlik yapısı

Avrupa basketbolunda bütçelerin en önemli belirleyicilerden biri olduğunu dile getiren Yılmaz, maddi imkanların genişletilebilmesi için en önemli hususun da partnerlik anlaşmaları olduğunu söyledi.

Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü'nün Anadolu Grubu’nun sosyal kuruluşlarından biri olduğuna da dikkat çekti.

“Katar pazarına yönelmek istiyoruz”

Partnerlik yapısını genişletmek için sürekli yeni projeler ürettiklerini söyleyen Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim için en değerli partnerlik anlaşması, kulübümüze para getiren firmalarla yaptığımız işbirlikleridir. Son dönemde markalar takımlara partner olmak yerine isim hakkı anlaşmalarına yöneliyorlar. Bu sebeple Anadolu Efes Spor Kulübü olarak daha geniş maddi imkanlara sahip olmak adına Katar pazarına yönelmek istiyoruz.”

Alper Yılmaz, hem taraftar hem de partner markalar nezdindeki memnuniyeti artırmak için pazarlama departmanıyla birlikte çalışmalar yürüttüklerini, bu alanda spor bölümü mezunu profesyonellerle ve ajanslarla çalıştıklarını da öğrencilerle paylaştı.

Yılmaz, üniversitelerin sporla ilgili bölümlerinden mezun olan kişilere kapılarının her zaman açık olduğunu da dile getirdi.

“Antrenörlük görevi yerine yöneticiliği seçtim”

Panelin soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü olma süreciyle ilgili şu yanıtı verdi: “Basketbolu bıraktığım dönemde ne mutlu ki Anadolu Efes Spor Kulübü’ne geri dönme fırsatı bana sunuldu. O dönemde bana antrenör mü yoksa yönetici mi olmak istediğim soruldu. Ben de antrenörlük yerine yöneticilik görevini seçtim. Bu alanda kendimi geliştirmek için çalıştım. Göreve geldiğim andan itibaren sosyal medyayı aktif olarak kullanmayı başladım. Zaten kulüp olarak da bu alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Basketbolseverlerle iletişimimizi sosyal medya platformları üzerinden güçlendirmeye çalışıyoruz.”


Pazarlama faaliyetleri

Alper Yılmaz, panel sırasında Anadolu Üniversitesi öğrencilerine kulüp olarak gerçekleştirdikleri pazarlama faaliyetlerinden örnekler de verdi.

Sosyal medya platformlarının kullanımı, Anadolu Efes Spor Kulübü Mobil Uygulaması ve Fan Club ekosistemi, maç deneyimi uygulamaları, elektronik biletin taraftarlara sağladığı avantajlar, Anadolu Efes Kızları ve kulüp maskotu Çaylak’la ilgili bilgileri paylaşan Alper Yılmaz, 2013 yılında dönemin Anadolu Efes oyuncuları için gerçekleştirilen klasik müzik konseri sürprizini de detaylı bir şekilde öğrencilere anlattı ve hazırlanan videoyu kendilerine izlettirdi.

Altyapı faaliyetleri

Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü olarak geçtiğimiz yıllarda “Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları” projesinde 30 binden fazla çocuğa basketbol eğitimi verdiklerini de söyledi.

Panel sonunda Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz’a katılımları sebebiyle bir teşekkür plaketi takdim edilirken, Yılmaz da Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Alper Yılmaz