Alper Yılmaz Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciler ile buluştu...

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin dersine konuk oldu. Öğrenciler ile kurumsal anlamda spor yöneticiliği tecrübelerini paylaşan Alper Yılmaz, kuruluşunun 40. yılını kutlayan Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yapısı hakkında da öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Türkiye’nin en başarılı basketbol takımı Anadolu Efes, basketbol sevgisini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Anadolu Grubu’nu üniversite öğrencilerine daha yakından tanıtmak amacıyla eğitime yönelik çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nde Genel Direktörü Alper Yılmaz, KAP (Kariyerini Anadolu Grubu'nda Planla) kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek onlarla deneyimlerini paylaştı.

“En önemli hedef basketbola olan sevgiyi artırmak”

Söyleşi sırasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü olarak en önemli hedeflerinin basketbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Türk basketbolunda lokomotif olma misyonunu devam ettirmek olduğunu belirtti.

Alper Yılmaz, Anadolu Efes Fan Card uygulamasıyla birlikte basketbola ilgi duyan kişilere ulaşmaya çalıştıklarını, kulüp partnerleriyle ve Anadolu Grubu şirketleriyle yaptıkları ortak çalışmalar ve sosyal medya yönetimiyle de bu alanda önemli adımlar attıklarını belirtti. 

Geleceğin profesyonel spor yöneticileriyle kendi yöneticilik deneyimlerini de paylaşan Yılmaz, kişinin kendisini sürekli geliştirmesi gerektiğini belirterek profesyonel basketbolculuk yaşamının ardından Euroleague ve Italya Ca’Foscari Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü programda spor yöneticiliği eğitimi aldığını öğrencilerle paylaştı. Euroleague ve Avrupa’nın en önemli kulüpleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Euroleague’in de kendileri ile aynı görüşte olduğunu ve basketbol pazarını büyütmeye çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının NBA seviyesinde bir takım yaratmak olduğunu ve bu yüzden NBA takım organizasyonlarını da incelediklerini sözlerine ekledi.

Türk basketbolunun lokomotifi

Bu sene Anadolu Efes Spor Kulübü’nün kuruluşunun 40. yılı olduğunu belirten Alper Yılmaz, kulüp tarihinin ilklerini de öğrenciler ile paylaştı.

Avrupa’da kupa kazanan ilk kulüp, Euroleague seviyesinde Final Four heyecanı yaşayan ilk kulüp, NBA’e oyuncu gönderen ve ilk kez bir NBA takımı ile maç yapan ilk Türk kulübü olma özelliğini taşıdıklarını söyleyen Alper Yılmaz, 50 yıllık Spor Toto Basketbol Ligi tarihinde 13 şampiyonluk ile bu kulvarda da rakiplerinden önde olduklarını sözlerine ekledi. Kısa vadede hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Alper Yılmaz, uzun vadede de amaçlarının Türk basketbolunun lokomotifi rolünü sürdürmek olduğunu belirtti.

Öğrencilerin “bize en iyi tavsiyeniz ne olur?” sorusuna, network konusuna çok önem vermeleri gerektiğini, edinilecek faydalı çevrenin hem iş hayatında hem de sosyal hayatta kişiye önemli fayda sağlayacağını belirterek cevap veren Alper Yılmaz, söyleşinin sonunda tüm öğrencileri Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynayacakları maçlara davet ederek bu keyifli buluşmayı noktaladı.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Alper Yılmaz