Alper Yılmaz, İTÜ’de Düzenlenen ‘’Ayrımcılık’’ Konulu Gönüllü Zirvesi’ne Katıldı...

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü tarafından düzenlenen Gönüllü Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin “Sporda Ayrımcılık” oturumunda Anadolu Efes forması giyen oyuncularla ilgili değerlendirme kriterlerini öğrencilerle paylaşan Yılmaz, tek değerlendirme kriterlerinin oyuncuların sahada ortaya koydukları performans olduğunu dile getirdi. Yılmaz ayrıca Anadolu Efes Spor Kulübü olarak spordaki tüm kitlesel ayrımcılıkların da karşısında olduklarını açıkladı.

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeye ve kişisel deneyimlerinin yanı sıra Anadolu Efes Spor Kulübü’nün işleyişini aktarmaya devam ediyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak Kampüsü’nde Gönüllülük Kulübü tarafından düzenlenen Gönüllü Zirvesi’ne katılan Yılmaz, spor ekosisteminde ayrımcılığa karşı yürütülen faaliyetleri ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün bu alanda yaptığı çalışmaları “Sporda Ayrımcılık” konulu bölümde anlattı.

“Oyuncularımızı değerlendirirken sahadaki performanslarını dikkate alıyoruz...”

Alper Yılmaz, Anadolu Efes forması giyen oyuncularla ilgili yaptıkları değerlendirmerle ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştı:

“Takım kadromuzda şu an yerli oyuncularımız dışında altı Amerikalı, bir Fransız ve bir de Uruguaylı oyuncularımız yer alıyor. Ayrıca yerli oyuncularımızın bazıları da yurtdışı doğumlu.

Takım olarak farklı coğrafyalardan gelen kişilerle profesyonel bir çerçevede çalışıyoruz. Bu sebeple oyuncularımızın nerede doğduklarına ya da ten renklerine değil, sahada nasıl performans gösterdiklerine önem veriyoruz.

Tüm oyuncularımız bizim için çok kıymetli. Her birinin kendine has karakteri var. Bu sebeple her birini mutlu etmek için çalışmalara yürütüyoruz. Oyuncularımızın mutluluğu bizim için çok önemli.”

“Basketbolcular kısa boylu olabilir...”

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Yılmaz, öğrenciler tarafından sorulan “basketbolda kısa-uzun oyuncu ayrımı olup olmadığı” sorusuna ise şu şekilde yanıtladı:

“Basketbolda her pozisyonun fiziksel gereklilikleri farklıdır. Bu oyunda hem kısa hem de uzun oyuncular başarılı olabilir. Örneğin takımımızın en kısa oyuncusu Doğuş Balbay hem başarılı bir sporcu, hem takımımızın kaptanı hem de en çok sıçrayan oyuncularımızdan biri. Önemli olan oyuncunun kendisinden isteneni sahaya yansıtabilmesidir.”

 “Kitlesel ayrımcılığı engellemeye çalışıyoruz...”

Alper Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü olarak spordaki tüm kitlesel ayrımcılıkların karşısında olduklarını, özellikle Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maçlarında hem kendi taraftarlarının hem de rakip takım taraftarlarının evlerine güvenle dönmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Yılmaz ayrıca hayatındaki en iyi arkadaşlarından birinin Türk, ikisinin Amerikalı ve birinin Hırvat olduğunu belirtirken, ayrımcılık yapmayı tercih eden insanların bunu nasıl gerçekleştirdiklerini anlayamadığını da sözlerine ekledi.

Alper Yılmaz, etkinlik sonunda tüm katılımcıları Turkish Airlines Euroleague ve Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki Anadolu Efes maçlarına davet etti.

Etiketler:
  • Alper Yılmaz