Alper Yılmaz, Medya Mensuplarının Sorularını Yanıtladı...

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, kulüp partneri Kahve Dünyası’nın Veliefendi Fabrika Mağazası’nda düzenlenen “Türk basketbolunun problemleri ve Anadolu Efes'in Türk basketbolundaki yeri” konulu Medya Sinerji Toplantısı’nda medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, sürdürebilir yönetim anlayışı çerçevesinde bir spor markası olma konusunda çok yol aldıklarını belirtti.

Medyayı Anadolu Efes Spor Kulübü’nün paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade ederek sözlerine başlayan Alper Yılmaz, medya mensuplarının tüm önerilerine açık olduklarını ve Sinerji Toplantısı’nı bu sebeple düzenlediklerini belirtti.

“Anadolu Efes, sadece bir spor kulübü değil”

41 yıllık bir organizasyon olarak kendilerini sadece bir spor kulübü olarak görmediklerini söyleyen Yılmaz, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçlarında basketbolseverlere eğlence dolu sosyal deneyim sunduklarını ifade etti.

Bu deneyimi geliştirmek için sürekli çalışmalar yürüttüklerini de belirten Yılmaz, bu konuda medya mensuplarının önerilerini dinledi.

“Kulübümüzde, Anadolu Efes kültürüne sahip isimler istihdam ediliyor”

Anadolu Efes Spor Kulübü olarak daha önce de Anadolu Efes’te görev yapmış isimleri istihdam etmeye önem verdiklerini de söyleyen Yılmaz, altyapı organizasyonuna önem vermeyi sürdüreceklerini de vurguladı.

Şu an Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynayan bir çok Türk oyuncunun Anadolu Efes altyapısından yetişmiş olduğunu açıklayan Alper Yılmaz, bu sezon A Takım kadrosunda kendi altyapılarından yetişmiş beş oyuncunun yer aldığını da söyledi.

Yılmaz, 2015 - 2016 sezonunda altyapı kategorilerinde düzenlenen altı Türkiye Şampiyonası’nın üçünü kazandıklarını medya mensuplarıyla paylaştı.

“Dengeli bütçe ile hareket ediyoruz”

Alper Yılmaz, kulüp bütçesi ile ilgili şu bilgileri de medya mensuplarına aktardı:

Anadolu Efes Spor Kulübü olarak gelir-gider dengesine çok önem veriyoruz. Sezonluk bütçelerimizi de bu doğrultuda belirliyoruz. Son iki sezondur çeşitli nedenlerle bütçelerimizde yaklaşık yüzde 42’lik küçülmeye gittik. Ancak bu duruma rağmen geçtiğimiz sezon Euroleague’de başarılı bir performans gösterdik. Final Four’un bir galibiyet uzağında kaldık.

Bu sezon başında da bütçemiz doğrultusunda potansiyele sahip yeni oyunculara yöneldik. Kariyeri düşüşe geçmiş isimlerin aksine genç ve gelecekte çok büyük işler başarabilecek oyuncuları tercih ediyoruz. Bu sezonki başarı kriterimiz, Turkish Airlines Euroleague’de playoff’a ulaşmak olacak. Euroleague’de bütçe sıralamasında 16 takım arasında 10. ya da 11. sıradayız. ”

Yılmaz, NBA takımlarının bütçelerinin yükselmesi ve Çin Ligi takımlarının da yüksek maliyetli transfer yapması sebebiyle Euroleague takımlarının transfer piyasasında işlerinin zorlaştığını vurguladı.

“Yabancı kuralı, genç oyuncuların yetişmesi için engel değil”

Genel Direktör Yılmaz, medya mensuplarının Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki mevcut yabancı sınırlamasıyla ilgili sorularını da şu şekilde yanıtladı:

“Türk takımlarının son yıllarda uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarılar, yabancı sınırlamasıyla ilgili bize önemli veriler sunuyor. Ayrıca mevcut yabancı sınırlamasının genç Türk oyuncuların yetişmesi için engel teşkil ettiğini düşünmüyoruz. Ancak Türk takımları olarak yabancı transferi yaparken genç oyuncularımızı geliştirecek isimleri tercih etmemiz gerekiyor. Son dönemde bir çok takımımızda da Türk oyuncuların süre bulması bizi sevindiriyor.”

“Milli Takım bizim için çok önemli”

Euroleague haftalarındaki Milli maç fikstürüne de değinen Yılmaz, Euroleague’de oynayan takımlarımızın da ülkemizi temsil ettiklerini belirtti. Milli Takımımızın da hepimiz için çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz ayrıca Milli Takım haftalarında oynanacak Zalgiris Kaunas maçlarında rakip takımın -Litvanya Milli Takımı’na Euroleague’de oynayan oyuncuların çağrılmaması nedeniyle ile- tam kadro çıkacağını ve bunun da bir dezavantaja yol açacağını belirtti.

Alper Yılmaz, Milli Takım kadrosuna çağrılan oyuncuların zor durumda kaldığını da medya mensuplarıyla paylaştı.

“Başka bir kulüp ile birleşmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü olarak böyle bir planlarının bulunmadığını söyledi.

“Mobil bilete geçen ilk takımız”

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Yılmaz, bu sezon yeni bir salonda mücadele ettiklerini, ancak basketbolseverlerin her türlü ulaşım yoğunluğuna rağmen Anadolu Efes maçlarına olan ilgisinden memnun kaldıklarını söylerken, geçtiğimiz sezon TIXBOX ile yapılan iş birliği çerçevesinde mobil bilete geçen ilk basketbol kulübü olduklarını hatırlattı.

Euroleague ile biletleme operasyonları alanında ortak çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Yılmaz, tüm basketbolseverleri Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçlarına beklediklerini ifade etti.

Medya Sinerji Toplantısı’na ev sahipliği yaptıkları için Kahve Dünyası yetkililerine teşekkür eden Yılmaz, sezon içerisinde bu tip toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini ve medyanın önerilerine her zaman açık olduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Kahve Dünyası Veliefendi Fabrika Mağazası’nda düzenlenen Medya Sinerji Toplantısı’nın tamamını Anadolu Efes Spor Kulübü resmi Facebook hesabından izleyebilirsiniz:

https://www.facebook.com/AnadoluEfesSK

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Kahve Dünyası
  • Alper Yılmaz
  • Medya Sinerji Toplantısı