Anadolu Efes: 5 - Real Madrid: 11

THY Avrupa Ligi Normal Sezon beşinci hafta maçında 13 Kasım Çarşamba günü İspanya’nın Real Madrid takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes rakibi ile bugüne kadar oynadığı 16 karşılaşmada beş galibiyet elde etti. Anadolu Efes ile Real Madrid’in karşı karşıya geldiği bu 16 karşılaşma da Avrupa Ligi’nde oynandı.

Real Madrid ile ilk randevusunda 1997 yılında Kupa 1’de birinci turda karşılaşan lacivert beyazlılar deplasmanda oynadığı bu karşılaşmadan 76-66 galibiyet ile ayrıldı. İki ekip arasında oynanan son maç ise geçtiğimiz sezon Top 16’nın son haftasında oynandı ve temsilcimiz mücadeleden 86-66 mağlup ayrıldı.

İspanyol ekibi ile bugüne kadar Avrupa Ligi’nde ilk turda sekiz kez karşılaşan Anadolu Efes sahadan üç kez galibiyet ile ayrılırken, iki ekip arasında Top 16’da oynanan sekiz karşılaşmada ise takımımız iki galibiyet elde etti.

Lacivert beyazlılar Real Madrid ile İstanbul’da oynadığı sekiz karşılaşmada iki kez, Madrid’te oynadığı sekiz karşılaşmada ise üç kez sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Etiketler:
  • euroleague
  • real madrid