Anadolu Efes grubunun en az sayı yiyen takımı...

Euroleague’de ilk turun ilk yarı maçları tamamlanırken, A Grubu’nda Real Madrid’i 75-73 ile geçen ve dört galibiyet ile zirveye ortak olan Anadolu Efes 355 sayı ile grubunun en az sayı yiyen takımı oldu.

Anadolu Efes maç başına 3.6 blok ortalaması ile 24 takım arasında en çok blok yapan dördüncü takım oldu.

Lacivert beyazlılar maç başına % 45.6 iki sayılık atış denemesi ile de bu kategoride ikinci durumda bulunuyor.

Nenad Krstic, Euroleague’de ilk beş haftanın ardından maç başına 22.33 indeks ortalaması ile en değerli oyuncu sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Euroleague’in ilk üç haftasında forma giyen ve iki hafta önce Türkiye Basketbol Ligi’nde Karşıyaka mücadelesinde aldığı sert darbenin ardından kolu kırılan Krstic’in ardından listede 21.2’şer puan ile Fenerbahçe’den Andrew Goudelock ve Kızılyıldız’dan Boban Marjanovic geliyor.

Krstic ayrıca maç başına kaydettiği 17.33 sayı ortalaması ile en çok sayı atan oyuncular sıralamasında altıncı durumda yer alıyor.

Real Madrid karşılaşmasında altı asist yapan başarılı oyuncumuz Dontaye Draper maç başına 5.2 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada yer aldı.

İlk beş haftanın ardından en çok blok yapan oyuncu sıralamasında ise Stephane Lasme maç başına 1.60 blok ortalaması ile ikinci sırada bulunuyor. Real Madrid karşısında iki blok yapan Lasme, Euroleague kariyerindeki 145. bloğuna ulaşarak bu kategoride ikinciliğini korudu.