Anadolu Efes kazanırsa play-off’ta...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu 14. hafta karşılaşmasında 9 Nisan 2015, Perşembe günü Fenerbahçe’ye konuk oluyor. Euroleague tarafından “haftanın maçı” olarak belirlenen ve Ülker Arena’da oynanacak olan karşılaşma 20.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes bu karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde diğer maçların sonucuna bakmadan grubunu dördüncü sırada tamamlayarak play-off’a yükselecek. Anadolu Efes bu maçı kaybederse, Unicaja Malaga - Laboral Kutxa maçında ev sahibi ekibin kazanması halinde yine play-off’a adım atacak.

Avrupa Arenası’ndaki 528. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 527 karşılaşmada 300 galibiyet ve 227 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 280. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 279 karşılaşmada 143 galibiyet ve 136 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,3) elde etti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar beş kez karşılaşırken, Anadolu Efes bir, Fenerbahçe dört galibiyet elde etti.

Bu sezon Top 16'nın yedinci haftasında iki ekip arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 77-71 kaybetmişti.

Euroleague’de Top 16 F Grubu 13. haftasında Anadolu Efes EA Milano’yu 86-78 mağlup etmiş, Fenerbahçe ise Laboral Kutxa’ya deplasmanda 93-76 yenilmişti. Anadolu Efes 13 haftanın ardından altı galibiyet ve yedi mağlubiyet ile dördüncü, Fenerbahçe ise 10 galibiyet ve üç mağlubiyet ile ikinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta EA Milano’yu mağlup ederek hem onları yarışın dışına ittik hem de play-off’a yükselmek için diğer takımların sonuçlarına bakmadan kendi alacağımız sonuçlar ile yükselme opsiyonunu canlı tuttuk. Top 16’nın son ve en kritik haftasında Fenerbahçe ile rakip sahada karşılaşacağız. Artık söylenecek fazla bir şey yok. Tek düşüncemiz bu maçtan galip ayrılmak ve adımızı son sekiz takım arasına yazdırmak...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Fenerbahçe