Anadolu Efes Kızılyıldız deplasmanında...

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague 21. hafta karşılaşmasında 3 Şubat 2017, Cuma günü Sırbistan’ın Kızılyıldız takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Aleksandar Nikolic Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:45’te başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 577. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 576 karşılaşmada 323 galibiyet ve 253 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 329. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 328 karşılaşmada 166 galibiyet ve 162 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,6) elde etti.

Anadolu Efes ile Kızılyıldız Avrupa kupalarında bugüne kadar yedi kez karşılaşırken, takımımız dört galibiyet ve üç mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki mağlubiyet alan Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague’de rakibi ile oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir yenilgi aldı.

İki ekibin Euroleague’in ilk yarısındaki randevusunda Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada takımımız sahadan 100-79 galip ayrılmış ve rakibine Euroleague’de bu sezon en farklı mağlubiyetini tattırmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 20. haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın CSKA Moskova takımına deplasmanda 77-80 mağlup olmuş, Kızılyıldız ise Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımını evinde 72-66 yenmişti. Euroleague’de 20. haftanın ardından Anadolu Efes dokuz galibiyet ve 11 mağlubiyet ile dokuzuncu sırada, Kızılyıldız ise 12 galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile beşnci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Kızılyıldız
  • Turkish Airlines Euroleague