Anadolu Efes Kızılyıldız Önünde, Öğretmenler ve Antrenörler Tribünde...

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague dokuzuncu hafta karşılaşmasında 24 Kasım 2016, Perşembe günü Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde oynanacak olması nedeniyle öğretmenlerimizi unutmayan Anadolu Efes, mücadeleyi izlemek isteyen tüm öğretmenlerimizi ve tüm basketbol antrenörlerini ücretsiz ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu bilet gişelerinde öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı Personel Kimlik Kartları’nı, basketbol antrenörleri ise Türkiye Basketbol Federasyonu Antrenör Lisansları’nı göstererek biletlerini teslim alıp karşılaşmayı izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 565. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 564 karşılaşmada 317 galibiyet ve 247 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 317. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 316 karşılaşmada 160 galibiyet ve 156 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,6) elde etti.

Anadolu Efes ile Kızılyıldız Avrupa kupalarında bugüne kadar altı kez karşılaşırken, takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört karşılaşmada ekipler birbirlerini ikişer kez mağlup ederken, 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de Kızılyıldız ile iki kez karşılaşan takımımız bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in sekizinci haftasında Anadolu Efes Fenerbahçe’ye rakip sahada 80-88 mağlup olmuş, Kızılyıldız ise evinde EA7 Emporio Armani Milan’ı 83-70 yenmişti. Euroleague’de sekiz hafta sonrasında Anadolu Efes üç galibiyet ve beş mağlubiyet ile 12. sırada, Kızılyıldız ise dört galibiyet ve dört mağlubiyet ile dokuzuncu sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Kızılyıldız
  • Turkish Airlines Euroleague