Anadolu Efes play-off’ta sahneye çıkıyor...

Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Royal Halı Gaziantep’i konuk ediyor. 17 Mayıs 2016, Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18:30’da başlayacak ve Lig TV 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 30. hafta maçında Anadolu Efes Darüşşafaka Doğuş’u 90-71 mağlup ederek ligi 24 galibiyet ve altı mağlubiyet ile ilk sırada tamamlamış, Royal Halı Gaziantep ise Rönesans TED Ankara Kolejliler’i 90-80 yenerek ligi 15 galibiyet ve 15 mağlubiyet ile sekizinci sırada tamamlamıştı.

Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep ile ligin ilk yarısında Gaziantep’te oynadığı karşılaşmayı 96-97, ligin ikinci yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmayı ise 96-99 kaybetmişti.

Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep maçı ile birlikte Türkiye’deki 1388. resmi maçına çıkacak. Takımımız Spor Toto Basketbol Ligi’nde bugüne kadar 1265, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 20, Türkiye Kupası’nda 99, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 1266. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1265 karşılaşmada 981 galibiyet, 281 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,55)

Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep arasında bugüne kadar oynanan dokuz karşılaşmada takımımız altı galibiyet ve üç mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes rakibi ile Türkiye Ligi’nde oynadığı sekiz karşılaşmanın beşinde galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda oynanan tek karşılaşmadan da Anadolu Efes sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep Spor Toto Basketbol Ligi play-off’larında birbirleri ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

Etiketler:
  • Spor Toto Basketbol Ligi
  • Royal Halı Gaziantep