Anadolu Efes Spor Kulübü’nden Özel Sporculara Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Eğitimi...

Anadolu Efes Spor Kulübü, EuroLeague’in kurumsal sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında Özel Olimpiyatlar Türkiye iş birliği ile gerçekleştirdiği One Team projesine devam ediyor. Projenin üçüncü çalışmasında, katılımcı özel sporcular Anadolu Efes Spor Kulübü Diyetisyeni’nden sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda tavsiyeler aldılar.

Beylikdüzü Belediyesi Aydın Örs Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmanın ana teması ise “takım olmanın önemi” idi.

Anadolu Efes Spor Kulübü One Team antrenörleri ve Özel Olimpiyatlar Türkiye eğitmenleri tarafından yönetilen çalışmada özel sporcular hem basketbol oynayarak eğlendiler hem de Anadolu Efes Spor Kulübü Diyetisyeni’nden sağlıklı ve dengeli beslenme tavsiyeleri aldılar.

Oyunlaştırılmış beslenme eğitimi...

İletişim kurma, takım çalışması ve paylaşma gibi konularda eğitim alan özel sporcular, sağlıklı beslenme eğitimini ise sohbet ederek ve basketbol sahasında çeşitli oyunlar oynayarak aldılar.

Doğru beslenme ve takım olma konularının bir araya getirildiği bölümde, besinlerin de vücutta bir takımın üyeleri gibi uyum içinde çalıştığı, bunun da beden sağlığı için çok önemli olduğu vurgulandı.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Özel Olimpiyatlar Türkiye iş birliği ile gerçekleştirdiği ve Beylikdüzü Belediyesi ile Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin desteklediği One Team projesi, özel sporcuların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edecek.