Anadolu Efes Spor Kulübü taraftarlarını dinledi...

Kuruluşundan bugüne basketbol sevgisinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Anadolu Efes Spor Kulübü, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda “Taraftar Buluşması” düzenledi. Genel Direktör Alper Yılmaz’ın yönetiminde düzenlenen etkinlikte, basketbolseverler kulüple ilgili tüm öneri ve düşüncelerini paylaşma fırsatı buldular. Alper Yılmaz, etkinliğe yüksek katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederken, sezon boyunca taraftar buluşmaları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Efes Spor Kulübü, her zaman takımın yanında olan, takımını her yerde gönülden destekleyen basketbolseverleri “Taraftar Buluşması”nda ağırladı.

Etkinlikte taraftarlar kulüple ilgili tüm görüş ve düşüncelerini Alper Yılmaz’la paylaşırken, Yılmaz da kendisine yöneltilen tüm sorulara samimiyetle yanıt verdi.

“Bütçe değişikliği yaptık”

Taraftarların takımla ilgili görüşlerini belirttiği bölümde kulüp dinamiklerini kendileriyle paylaşan Alper Yılmaz, bütçede küçülmeye gittiklerini aktardı. Gelirlerin Türk Lirası, giderlerin büyük bir kısmının da dövizle olmasına da dikkat çekerken Yılmaz, hedeflerini küçültmediklerinin de altını çizdi.

Takım kadrosunun geçtiğimiz sezona göre baş antrenör Velimir Perasovic’in görüşleri doğrultusunda yüzde 60 değiştiğini dile getiren Yılmaz, takımın uyum sürecinin devam ettiğini, Turkish Airlines Euroleague’in yeni formatıyla birlikte bu sürecin eskiye oranla daha uzun sürdüğünü ve bu nedenle taraftarların daha sabırlı olması gerektiğini ifade etti.

Taraftarların Alen Omic’le ilgili sorularına da samimi yanıtlar veren Yılmaz, Omic’in son üç sezondaki takımlarında başarılı performans gösterdiğini belirtirken, taraftarlardan Omic’le ilgili destek istedi.

“Genç oyuncuları kiralık göndermeyi tercih ettik”

Pertevniyal Spor Kulübü’yle sonlandırılan işbirliğini hakkında da değerlendirmelerde bulunan Alper Yılmaz, genç oyuncuların gelişimiyle ilgili olarak ise Anadolu Efes Genç Takımı oyuncularının Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele ettiklerini, A Takım yaşında olan oyuncuların ise özellikle Basketbol Süper Ligi takımlarında süre alarak kendilerini kanıtlamaları için fırsat sunduklarını belirtti.

Alper Yılmaz, taraftarların Türk oyuncuların aldıkları sürelerle ilgili yorumlarına ise baş antrenör Velimir Perasovic’e bu konuda herhangi bir telkinde bulunmadıklarını, Türk oyuncuların da gösterecekleri gelişimle daha fazla süre alabileceklerini söyledi.

“Taraftarlarımızın arkadaşlarını da maçlarımıza davet etmelerini istiyoruz”

Alper Yılmaz, taraftarların kendileriyle paylaştıkları düşüncelerin geleceğe yönelik stratejilerinde belirleyici olacağını dile getirirken, sportif başarı elde etmek için taraftarların Anadolu Efes’e vereceği desteğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Gelecek dönemde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda taraftarlara sunulan konforun güçlendirileceğini ve salon içerisindeki maç deneyiminin daha da eğlenceli hale getirileceğini belirten Yılmaz, tüm taraftarlardan arkadaşlarını ve aile bireylerini de Anadolu Efes maçlarına davet etmelerini rica etti.

Taraftar Buluşması’nda ayrıca basketbolseverlere Anadolu Efes Fan Club uygulamasının faydaları anlatılırken, www.tixbox.com.tr üzerinden gerçekleştirilen bilet satışları ve dijital bilet kullanımının kolaylıklarıyla ilgili de bilgi verildi. Taraftarlarla salona giriş-çıkışların dijital bilet teknolojisi sayesinde daha kısa sürede yapıldığı ve teknolojik avantajlar çerçevesinde kendileriyle daha verimli bir ilişki kurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Katılımcıların Abdi İpekçi Spor Salonu çevresindeki zaman geçirilecek tesislerin azlığı konusundaki yorumlarına ise Yılmaz, Samatya Develi Kebap’la yaptıkları işbirliği çerçevesinde Anadolu Efes Fan Club üyelerinin hem indirimli menülerden faydalanabildikleri hem de karşılaşmalardan 45 dakika önce ücretsiz servis hizmeti alabildiklerini belirtti.

Alper Yılmaz, yakın gelecekte Türkiye genelindeki üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelerek Anadolu Efes Spor Kulübü vizyonunu kendileriyle paylaşacağını ve onların da kulüple ilgili öneri ve düşüncelerini alacaklarını dile getirdi.

Taraftarlar, pek çok farklı konuda görüşlerini paylaştı

Basketbolseverler ise Anadolu Efes Spor Kulübü yetkilileriyle Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maç deneyimi, kulübün genel yapısı, taraftarlara yönelik etkinlikler, bilet satışları, sosyal sorumluluk projeleri ve geleceğe yönelik hedeflerle ilgili düşüncelerini paylaştılar. 

Etkinliğe katılan taraftarlar, sordukları tüm sorulara aldıkları samimi yanıtlar sebebiyle toplantıdan mutlu ayrılırken, yoğun ilgi nedeniyle Taraftar Buluşması planlanandan bir saat daha geç sona erdi. 

Anadolu Efes Spor Kulübü, 2016-2017 sezonu boyunca taraftar etkinlikleri düzenlemeye devam ederek, basketbolseverlerle bir araya gelmeye önümüzdeki dönemde devam edecek.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Alper Yılmaz
  • Anadolu Efes Fan Club
  • Taraftar Buluşması