Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Etap’tan Euroleague One Team Programı Kapsamında MİÇO’lar için Anlamlı Birliktelik

Türkiye’nin en büyük meyve şirketi Anadolu Etap, basketbola her alanda öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü ile birlikte, Turkish Airlines Euroleague’in sosyal sorumluluk programı “One Team” çerçevesinde, misafir işçi çocuklarının eğitim ve gelişimlerine devam etmeleri amacıyla güçlerini birleştirdi. Program kapsamında, yaşları 10-14 arasında değişen ve eğitimini tamamlayan 61 MİÇO, sertifikalarını 21 Temmuz’da Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova çiftliğinde düzenlenen törende Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan’ın elinden aldı.

Türkiye’nin en büyük meyvecilik projesini gerçekleştirmek üzere yola çıkan Anadolu Etap,  sosyal sorumluluk projelerine her zaman çok değer veren Anadolu Efes Spor Kulübü ve MİÇO’ları Balıkesir Tahirova çiftliğinde bir araya getirdi. Turkish Airlines Euroleague’in sosyal sorumluluk programı “One Team” kapsamında haziran ve temmuz aylarında MİÇO’lara eğitim veren Anadolu Efes Spor Kulübü, aileleriyle birlikte mevsimlik olarak yer değiştiren çocuklara, basketbol aracılığı ile yeni beceriler ve değerler kattı.

Yaşları 10-14 arasında değişen MİÇO’lar, heyecan ve azimle tamamladıkları 8 haftalık eğitimin ardından, 21 Temmuz tarihinde düzenlenen özel bir organizasyonla sertifikalarını ve madalyalarını Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan’ın elinden aldı.

Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Etap ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Euroleague’in sosyal sorumluluk programı “One Team” çerçevesinde gerçekleştirdiği işbirliğinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Özilhan; “Anadolu Grubu olarak kurulduğumuz günden bugüne, Anadolu’da kazandıklarımızı, yine bu toprakların gelişmesi için kullanmayı kendimize ilke edindik. Grup olarak, 41 yıldır spora, 38 yıldır eğitim ve sağlığa, 35 yıldır tarıma, 30 yıldır sinemaya, 25 yıldır tiyatroya, 10 yıldır turizme destek veriyoruz. Bu projemizle de, Anadolu Etap’ın çiftliklerindeki misafir işçi çocuklarımızın hayatlarında, basketbolla değer yaratmayı hedefledik. Gençlerimizin, özellikle erken yaşta sporla tanışmalarını çok önemsiyorum. Bu programda eğitimlerini tamamlayan 61 MİÇO’nun bundan sonra da basketbol oynamayı bırakmamalarını, bu uğurda yapacakları fedakârlıkların ileride mutlaka kendilerine olumlu dönüşü olacağını unutmamalarını istiyorum. Kim bilir, belki de geleceğin NBA yıldızları, bugün burada sertifikalarını alan bu pırıl pırıl gençlerimizin arasından çıkacak” dedi.

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ise Anadolu Etap ile güç birliği yaparak gerçekleştirdikleri proje ve One Team programı ile ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Türkiye’de basketbolun kitlelere yayılması ve sevdirilmesinde en büyük paya sahip olan kulübümüz, en az sportif başarılar kadar değer verdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle de ülke sporuna yön vermektedir. Anadolu Grubu’nun sosyal kuruluşlarından biri olarak kurumsal yapımız ve istikrarlı çalışmalarımız sayesinde gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile topluma yarar sağlamayı, 41 yıldır ilke ediniyoruz. 2016-2017 sezonunda ilk One Team projemizde Koruncuk Vakfı ile işbirliği yaparken ikinci projemizde ise Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Etap ile güçlerimizi birleştirdik.

Anadolu Etap’ın Balıkesir ve Çanakkale’deki meyve çiftliklerinde çalışan misafir tarım işçilerinin çocukları MİÇO’lara, basketbolun metaforları aracılığı ile pek çok sosyal beceri kazandırdık. Bizlerin, sporcularımızın, antrenörlerimizin, taraftarlarımızın ve pek çok çocuğumuzun çok mutlu olmasını sağlayan Euroleague One Team MİÇO ve Koruncuk Vakfı projelerimiz, 2016-2017 sezonunda Euroleague’in One Team Programı Ödüllerinde En İyi 5 Proje arasında yer aldı ve ödüle aday gösterilen tek Türk takımı olduk. Bu mutluluk verici haberin ardından Anadolu Etap’ın Balıkesir’deki çiftliğinde gerçekleştirdiğimiz One Team Programı Sertifika Töreni’nde bizleri yalnız bırakmayan başta Kulüp Başkanımız Sayın Tuncay Özilhan olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ederiz. Anadolu Efes Spor Kulübü olarak gerçekleştireceğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle toplumumuza katkı sağlamaya 2017-2018 sezonunda da her zaman olduğu devam edeceğiz.”

MİÇO projesiyle Türkiye’de tarım sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerine değinen Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman yaptığı açıklamada;

“Anadolu Etap olarak faaliyetlerimizin bütününde sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği en önemli değerlerimizden biri olarak görüyoruz. Bu değerlerimiz doğrultusunda en büyük yatırımımızı toprağa, çiftçilerimize, çocuklarına yani geleceğimize yapıyoruz. Kadın işgücünün ülkemiz ekonomisine katkısını artırmayı, yaşam, eğitim ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi, çocuklarımıza sürekli yatırım yapmayı ve tüm yurtta kırsal kalkınmayı desteklemeyi temel önceliklerimiz arasına koyuyoruz. Bu yıl Anadolu Efes Spor Kulübü işbirliği ile One Team Projesi’nin bir parçası olduk ve çiftliğimizde aynı zamanda açtığımız kreşlerde eğitimlerine devam eden 61 çocuğumuza basketbolla yeni perspektifler kattık. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bugün sertifikalarını alan tüm çocuklarımızı gözlerinden öperek, tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en büyük meyve şirketi olarak, misafir gördükleri mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının (MİÇO) eğitim ve gelişimlerine devam etmeleri ve yeni beceriler kazanmaları amacıyla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Şarman; “Kendi çiftliklerinde kreş açarak 2015 yılında 150, 2016’da 155, 2017’de ise 160 çocuğa kesintisiz eğitim sağlayan Türkiye’nin ilk tarım şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. MİÇO’larımız bu yıl da Anadolu Efes Spor Kulübü ve One Team Projesi kapsamında basketbolla buluştu. Basketbol gibi takım ruhunu güçlendiren, birlikteliği perçinleyen bir sporu deneyimleyerek yeni beceriler kazandı’’ dedi.

Anadolu Efes Spor Kulübü MİÇO’larla Basketbol Ruhunda Buluştu

Turkish Airlines Euroleague’in basketbol aracılığıyla toplumları geliştirmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk programı “One Team” kapsamında genç nesiller için eğitim ve sporu birleştiren Anadolu Efes Spor Kulübü, 2016-2017 sezonundaki çalışmalarını Anadolu Etap’ın Balıkesir ve Çanakkale çiftliklerinde gerçekleştirdi. Anadolu Efes, haziran ve temmuz aylarında düzenlenen 8 haftalık program boyunca MİÇO’lara; basketbolun metaforları ile birlikte odaklanma, çabuk ve doğru karar alma, göz teması ve iletişimin önemi, kişisel beceri geliştirme, spor kültürü, hızlı problem çözme, sağlıklı beslenme ve takım olma bilinci gibi konularda eğitimler verdi.

Etiketler:
  • Alper Yılmaz
  • Anadolu Etap
  • MİÇO
  • Tuncay Özilhan
  • Demir Şarman