Anadolu Efes Spor Kulübü’ne üst üste üçüncü sezon Türk oyunculara süre verme ödülü...

 

Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes Spor Kulübü, “16-17 BSL Sezonu Türk Sporcuların Yetişmesine Katkı Veren Kulüpler” projesinde üst üste üçüncü kez ilk üçe girdi. 2014-15 sezonunda bu anlamlı projede ilk sırada yer alan Anadolu Efes, 2015-16 sezonunda Türk oyunculara en çok süre veren ikinci, geride bıraktığımız sezonda ise üçüncü takım oldu.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nde 2016-17 sezonunda Doğuş Balbay, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Oğulcan Baykan, Berk Demir, Samet Geyik ve Can Maxim Mutaf Türk oyuncular olarak forma giydi. Anadolu Efes ayrıca Yeşilgiresun Belediye’nin ardından 24 yaş altı milli sporculara da en fazla süre veren ikinci takım oldu.

Anadolu Efes, Türk Milli Takımlarının Avrupa ve Dünya şampiyonalarına en güçlü kadrolarla katılabilmesi için A Milli Takım’da yer alan veya seçilebilecek kapasitedeki sporcuların kulüp takımlarında daha fazla süre ve sorumluluk alarak oynatılmasını teşvik etmek amacıyla uygulanan projede geçtiğimiz iki sezonda da kürsüye çıkmıştı.

Anadolu Efes, kuruluş amaçları arasında yer alan Türk basketboluna yetenekli Türk oyuncular kazandırmaya ve ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmeye devam edecek.