Anadolu Efes, Tozkoparan Ortaokulu Öğrencileri’ni Basketbol Kültürüyle Tanıştıracak...

Sportif başarıların yanı sıra Türk sporuna sosyal sorumluluk projeleri alanında da öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü, Euroleague One Team Projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu Efes’in, Güngören Kaymakamlığı ve Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapacağı çalışmada Tozkoparan Ortaokulu öğrencileri, basketbol kültürüyle tanışacak. Anadolu Efes’in başarılı antrenörlerinden Cenk Yıldırım, sekiz hafta boyunca Tozkoparan Ortaokulu’nda basketbol ve spor kültürü eğitimleri verecek.

Kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine en az şampiyonluklar kadar değer veren Anadolu Efes Spor Kulübü, Euroleague’in sosyal sorumluluk projesi One Team ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

2015-2016 sezonu boyunca çalışmalar yürütecek olan Anadolu Efes Spor Kulübü, sekiz hafta boyunca İstanbul Güngören’de Tozkoparan Ortaokulu’ndaki öğrencilerin profesyoneller tarafından basketbol kültürü ve spor deneyimiyle tanıştırılmasını sağlayacak.

Anadolu Efes Spor Kulübü 14 Yaş Altı Takımı’nın antrenörlüğünü ve Pertevniyal A Takımı’nın yardımcı antrenörlüğünü yürüten Cenk Yıldırım, öğrencilerin gelecek planlarında sporu model haline getirebilmek ve onlara basketbolun dinamizmi ile pozitif motivasyon verebilmek için çalışmalar yürütecek.

Bu eğitimlerde öğrenciler; dikkat toplama, çabuk ve doğru karar alma, hızlı tepki verebilme, göz teması ve iletişimin önemi gibi konular üstüne çalışarak basketbolun metaforlarıyla/benzerlikleriyle, kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilecek temel bilgileri edinecekler. Aynı zamanda öğrenciler, bu çalışmalarla okulun sadece gidip gelinen ve eğitim alınan bir yer olmadığını, eğlenceli vakit geçirilebilen bir yer olduğunu da kavrayacaklar.

Anadolu Efes basketbolcuları da bu çalışmalar kapsamında Tozkoparan Ortaokulu’nu ziyaret edecek ve öğrencileri Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmalarda ağırlayacaklar. Anadolu Efes Spor Kulübü, eğitime yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türk sporuna önderlik etmeye devam edecek.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • One Team