Anadolu Efes Türk sporculara en çok süre veren takım oldu...

İlklerin takımı Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun değerli çalışmaları ile Türkiye Basketbol Ligi kulüplerinin Türk oyunculara daha fazla şans vermesi amacıyla düzenlenen “Türk sporcuların yetişmesine katkı veren kulüpleri teşvik projesi”ne en çok katkı veren kulüp olarak bir ilke daha imza attı.

Türk basketbolcuların Türkiye Basketbol Ligi’nde daha fazla şans bulması için Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen “Türk Sporcuların Yetişmesine Katkı Veren Kulüpleri Teşvik Projesi”yle ilgili değerlendirme sonuçlandı.

TBF’nin açıklamasında, Anadolu Efes’in Türkiye Ligi karşılaşmalarında Türk basketbolculara en çok süre veren kulüp olduğu belirtilerek, söz konusu proje kapsamında Anadolu Efes’in Türk milli takımlarında yer alan 24 yaşından küçük oyuncularına önemli süreler verdiği vurgulandı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde Türk oyunculara en çok süre veren takım ödülünü alan Anadolu Efes Spor Kulübü, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası’nı müzesine götürürken Euroleague’de son sekiz takım arasına kalıp, Türkiye Basketbol Ligi’nde de final oynayarak Türk oyunculara en üst seviyedeki organizasyonlarda şans tanıyan takım olma özelliğine de sahip oldu.