Anadolu Efes - Valencia Maçında 90’lar Nostaljisi...

Turkish Airlines Euroleague’in 29. haftasında 12 Mart 2020, Perşembe günü İspanya’nın Valencia takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak. Bilindiği gibi takımımız geçen hafta Olympiacos karşısında 24. galibiyetini alarak normal sezonu ilk dört sıra içinde tamamlamayı ve play off’ta ev sahibi olma avantajını yakalamıştı.

Karşılaşma boyunca taraftarlarımız 90’lı yılların en beğenilen şarkıları ile buluşurken, Sinan Erdem Spor Salonu’nda aynı zamanda konsept etkinlikler de düzenlenecek. Maçın en büyük sürprizlerinden biri de Anadolu Efes’in 90’lar temalı forması olacak. Basketbolseverler de bu nostaljik formaları Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki Sportive standından satın alabilecek. 1996 yılında kazandığımız ve ülkemizin takımlar bazında kazandığı ilk Avrupa kupası olan Koraç Kupası da basketbolseverlerin fotoğraf çekebilmeleri için fuaye alanında bulunacak.

Avrupa arenasındaki 687. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 686 karşılaşmada 388 galibiyet ve 298 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,6) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 439. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 438 karşılaşmada 231 galibiyet ve 207 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 52,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Valencia Avrupa kupalarında bugüne kadar yedi kez karşılaşırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan yedi karşılaşmada takımımız dört galibiyet ve üç mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında ligin ilk yarısında Valencia’da oynanan karşılaşmayı takımımız 83-78 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 28. haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Olympiacos takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 91-79 mağlup etmiş, Valencia ise evinde AX Armani Exchange Milan takımına evinde 83-81 yenilmişti. Euroleague’de 28. haftanın ardından Anadolu Efes 24 galibiyet ve dört mağlubiyet ile birinci, Valencia ise 12 galibiyet ve 16 mağlubiyet ile 10. sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Valencia