Anadolu Efes yarı final için sahada...

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Basketbol’a konuk oluyor. 24 Mayıs 2018, Perşembe günü Volkswagen Arena’da oynanacak olan karşılaşma 20:45’te başlayacak ve NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Basketbol arasında play-off çeyrek finalinin ilk maçında oynanan karşılaşmayı takımımız 78-69 kazanmıştı.

Takımımız ikinci karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldığı takdirde yarı finale yükselecek.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol maçı ile birlikte Türkiye’deki 1474. resmi maçına çıkacak. Takımımız Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1344, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 105, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1345. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1344 karşılaşmada 1037 galibiyet, 304 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,16)

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Basketbol arasında bugüne kadar oynanan 61 karşılaşmada takımımız 54 galibiyet ve yedi mağlubiyet aldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde iki takım arasında oynanan 52 maçın 45’i Anadolu Efes, yedisi Darüşşafaka Basketbol lehine sona ererken, Türkiye Kupası’nda iki ekibin birbirleri ile oynadığı dokuz maçta da gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Basketbol, play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren play-off’larda bugüne kadar üç kez eşleşirken, takımımız bu üç eşleşmeden de galip ayrılan taraf oldu. Takımımız play-off’larda rakibi ile oynadığı sekiz karşılaşmada sekiz galibiyet elde etti.

Anadolu Efes play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren bugüne kadar play-off’larda 262 maça çıktı. 262 karşılaşmada 169 galibiyet ve 93 mağlubiyet alan takımımız % 64,50’lik galibiyet yüzdesi tutturdu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
  • Darüşşafaka Basketbol