Anadolu Efes’in konuğu Sassari...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur yedinci hafta karşılaşmasında 28 Kasım 2014, Cuma günü İtalya’nın Sassari takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 19.45’te başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 511. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 510 karşılaşmada 292 galibiyet ve 218 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 263. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 262 karşılaşmada 135 galibiyet ve 127 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Sassari birbirleri ile ilk kez bu sezon birinci tur ikinci hafta maçında İtalya’da karşı karşıya gelmiş, Anadolu Efes sahadan 82-75 galip ayrılan taraf olmuştu.

Euroleague'in altıncı haftasında ise Anadolu Efes Unics Kazan deplasmanında 67-64 mağlup olmuş, Sassari ise evinde Nizhny Novgorod’a 89-82 kaybetmişti. Altıncı haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes dört galibiyet ve iki mağlubiyet ile ikinci, Sassari ise bir galibiyet ve beş mağlubiyet ile altıncı durumda bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta ne yazık ki Unics Kazan deplasmanında uzun süre önde götürdüğümüz karşılaşmayı kaybettik. Grubu ilk iki sırada bitirmek anlamında bizim için büyük önem taşıyan bir karşılaşma idi. Artık telafisi olmayan maçlara başlıyoruz. Şimdi Sassari’yi konuk edeceğiz. İtalya’da yendiğimiz Sassari’yi Abdi İpekçi’de de mağlup etmekten başka düşüncemiz yok. Sezon başındaki hedefimiz Top 16’ya ilk iki sıradan yükselmek idi. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için öncelikle Sassari’yi eli boş göndermeliyiz. Gelecek hafta da Zalgiris Kaunas ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Bu iki karşılaşmadan istediğimiz sonuçları alırsak ilk tur hedefimize çok yaklaşacağız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Sassari