Anadolu Efes’te Hedef, Üst Üste Üçüncü Galibiyet...

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague sekizinci hafta karşılaşmasında yarın (16 Kasım 2017, Perşembe) Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımını konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ile beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 599. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 598 karşılaşmada 335 galibiyet ve 263 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 351. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 350 karşılaşmada 178 galibiyet ve 172 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,9) elde etti.

Anadolu Efes ile Panathinaikos Superfoods Avrupa kupalarında bugüne kadar 25 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve 16 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız iki galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 19 karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve 12 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in yedinci haftasında Anadolu Efes, İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını deplasmanda 92-72 mağlup etmiş, Panathinaikos Superfoods ise Rusya’nın Khimki takımını evinde 93-65 yenmişti. Euroleague’de yedinci haftanın ilk gün maçları sonunda Anadolu Efes iki galibiyet ve beş mağlubiyet ile 15. sırada, Panathinaikos Superfoods ise dört galibiyet ve üç mağlubiyet ile sekizinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Panathinaikos Superfoods