Ataman: ''Çok dikkat etmemiz gereken ve kontrol etmemiz gereken bir karşılaşma olacak...''

Turkish Airlines Euroleague altıncı hafta maçında 8 Kasım 2018, Perşembe günü İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Herbalife Gran Canaria takımı kendi sahasında son derece agresif ve baskılı savunma yapan, hızlı hücuma dayalı çok top kullanan ve yüksek skorla maç oynayan etkili bir takım. Kendi sahalarında çok tehlikeli basketbol oynuyorlar. Özellikle Strawberry, Evans ve Oliver gibi dış adamları, ayrıca pota altında kuvvetli fiziği olan uzunları mevcut. Çok dikkat etmemiz gereken, kontrol etmemiz gereken bir karşılaşma olacak. Gerek Euroleague’de, gerek Türkiye Ligi’nde son haftalarda takımımızın oynadığı maçlarda -galip gelsin veya son saniyelerde kaybetsin- göstermiş olduğu mücadeleden son derece memnunuz. Yarın akşam da bu mücadeleyi sahaya koyup, buradan çok değerli bir galibiyet almak için çaba sarf edeceğiz.”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Son Euroleague maçında şanssız bir şekilde son saniyede yenilmiştik. Şimdi zorlu bir deplasmanda Euroleague’in yeni ekiplerinden Gran Canaria’ya karşı oynayacağız. Şu ana kadar oynadıkları maçlarda üst sıralara oynayan takımları çok zorladılar. Bizim için zorlu bir maç olacak ama 40 dakika boyunca mücadeleyi bırakmayıp, galip gelmek istiyoruz.”
 

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Ergin Ataman