Ataman: ”Hem savunmada hem hücumda iyi bir oyun ortaya koyduk...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi altıncı hafta maçında Türk Telekom’u 87-59 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Türk Telekom, üst üste hem Eurocup hem de Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde galibiyetlerden gelen bir takım. Maçı çok ciddiye aldık. Başından itibaren sert savunma ile maça başladık ve hızlı hücumlardan sayılar bulduk. İkinci çeyrekte savunmamız biraz gevşedi, fazla sayı yedik. Bunun için de maçı kopartamadık ilk yarıda. Üçüncü çeyreğe de aynı savunma sertliği ile başlayınca Türk Telekom’un direncini kırdık. Bugün, hem savunmada hem hücumda top paylaşımında iyi bir oyun ortaya koyduk. Bütün oyuncularımızı kullandık. Bu açıdan memnunum. Bu tip maçlar bizim için önemli çünkü 9-10 saatlik bir deplasmandan geldik. Özellikle Gran Canaria maçında daha az süre alan Türk oyuncularımız ciddi anlamda katkı verdiler bugün. Yabancı oyuncu tercihinde de daha diri olan, daha formda olan oyuncularımızı seçtik bu akşam. Bu maçı bitirdik. Cuma akşamı oynayacağımız çok kritik bir Panathinaikos Opap maçı var burada. Yarından itibaren bu maçın hazırlıklarına başlayacağız.”

Oyuncumuz Buğrahan Tuncer ise toplantıda şöyle konuştu: “Hafta içinde Euroleague’de zor bir deplasmanda oynadık. Uzun süren bir yolculuk yaptık. Buraya da yorgun geldik ve bir antrenman yapabildik. Türk Telekom ligin önemli takımlarından biri. Hem Eurocup’ta hem ligde iyiler. Biz ise iki haftadan beri kaybediyorduk ligde. Bugün kazanmak önemliydi, herkesten katkı aldık. Çok iyi mücadele ettik ve kazandık. Bu hafta Euroelague’de Panathinaikos Opap ile çok önemli bir maçımız var. Çalışıyoruz, Çalıştıkça daha iyi oluyoruz. Aynı şekilde devam edip önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz.”

Etiketler:
  • Türk Telekom
  • Ergin Ataman
  • Buğrahan Tuncer