Ataman: “Hücum ribauntlarını alarak maçı lehimize çevirdik...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı 89-77 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın ikinci çeyreğinden itibaren özellikle fiziksel üstünlüğümüzü kabul ettirmeye başladık. Bu maçtaki oyun stratejimizi de bunun üzerine kurmuştuk. Pınar Karşıyaka’nın pota altında bize göre daha zayıf olduğunu biliyorduk ve biz de buna yüklendik. Bunun için de iki uzunla oynadık. Dunston ve Stimac’ı bir arada kullandık. Aslında başlarda hücumda zorlandık ama hücum ribauntlarını alarak maçın momentumunu lehimize çevirdik. Üçüncü çeyrekte çok iyi oynadık. Doğuş’un da takıma katılması ile birlikte savunma agresifliğimiz arttı. Maçın sonunda hatalar yaptık ama neticede hem ligin ilk yarısında kaybettiğimiz maçın rövanşını hem de iki puanı almış olduk.”

Kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Ligde böyle galibiyetlere ihtiyacımız var. Bizim için moral açısından iyi oluyor çünkü Euroleague’de maalesef tökezliyoruz. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki maçlar umarım bizi üst seviyelere çıkarır ve hedeflerimize ulaşırız. Pınar Karşıyaka’yı da tebrik ederim. İyi mücadele ettiler. Biz özellikle agresiflik kısmında onlardan daha iyiydik ve daha diri kaldık. Farkı 20 sayılara kadar çıkarsak da geri döndüler, yedi sayıya kadar indirdiler. Bugün agresifliği bırakmadık ve kazanmak için 40 dakika boyunca mücadelemizi gösterdik. Şimdi önümüzdeki Valencia maçına konsantre olmalıyız. Umarım bugünkü agresifliğimizi Perşembe günü Valencia karşısında da gösteririz.”