Ergin Ataman: ”Hücumda Simon'u iyi kullandık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. hafta maçında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 93-80'lik mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Konsantre olması zor maçlar bunlar bizim için. Son Euroleague maçımızın üstünden 48 saat geçmeden lig maçı oynadık, oynamak durumunda kaldık. Yarın da Litvanya'ya hareket edeceğiz. Tabii ki oyuncularımız Euroleague'e daha konsantre durumda, rakip de ligde son sıralarda bir takım olunca, maça düşük tempoda başladık. Üçüncü çeyrekte bir ara 11 sayı geriye düştük. Ama daha sonra maçı kaybetme noktasına geldiğimizi anladığımız andan itibaren savunma tempomuzu artırdık, hücumda da Simon'u iyi kullandık. O da dış atışları isabetli kullanınca maçı net bir skorla kazandık."

Avustralya'lı oyuncumuz Brock Motum ise basın toplantısında şöyle konuştu: "Zor bir maçtı. Çok iyi bir mücadele ortaya koyarak maça başladılar. İlk yarı zorlu geçti, çok iyi oynadılar. Üçüncü çeyrekte 11 sayı gerideydik ama iyi bir şekilde karşılık verdik ve maçı kazanmayı başardık."

Etiketler:
  • Brock Motum
  • Ergin Ataman