Ataman: ”İkinci yarı daha iyi ve düzenli bir basketbol oynadık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off çeyrek final ikinci maçında Banvit’i 77-87 mağlup eden ve yarı finale yükselen Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Maça istediğimiz gibi başladık, özellikle ikinci yarının başında önemli bir fark da yakaladık ama sonra oyun disiplininden koptuk. Erken atışlar kullandık, Banvit de geri döndü maça. 14 sayı öndeyken devreyi 3 sayı geride kapattık. Bunun analizi devre arasında yaptık. İkinci yarı daha iyi ve düzenli bir basketbol oynadığımızı söyleyebilirim. İlk yarıda yaptığımız hataları yapmadık, savunmayı daha iyi yaptık ve maçı kazandık. Banvit'i bu seride sahaya koyduğu karakter ve oynadığı basketbol için kutluyorum. Hakan hoca takımın başına geldikten sonra müthiş bir değişim gösterdiler, lig sonunculuğundan playoff'a yükselmeyi başardılar. Umuyorum ki Banvit kulübü Bandırma'da devam eder, çünkü Türk Basketbol'unun oyuncu yetiştiren en önemli kulüplerinden bir tanesi. Bu seride de genç Türk oyunculara şans verdiler." 

Geçtiğimiz hafta içinde iki yıllık yeni sozleşmeye imza atan başarılı oyuncumuz Kurnoslav Simon ise toplantıda şöyle konuştu: "Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Bu maçın onlar için sezonun son maçı olabileceği bilinciyle, sert bir şekilde oynadılar. Özellikle maçın ikinci yarısında gösterdiğimiz performansla maçı kazanmasını bildik."

Etiketler:
  • Banvit
  • Krunoslav Simon
  • Ergin Ataman