Ataman: “İkinci yarıda savunmamızı sertleştirince maçı kazandık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 20. hafta maçında Trabzonspor’u 98-91 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle Trabzonspor’u tebrik ederim. Müthiş bir direnç gösterdiler. Her ne kadar play off sınırında olmasalar da en önemli özellikleri ligin en çok sayı atan takımı olmaları. Biz bugün istediğimiz savunma sertliği ile başlayamayınca her zaman attıkları atışları buldular ve kısa oyuncularının hepsi ciddi bir dış atış isabeti yakaladılar. İkinci yarıda daha iyi savunma yaptık. Savunmayı sertleştirip tempolu oynamaya başladık ve sonunda zor da olsa maçı kazanmayı başardık. Söylediğim şeyler geçerli, basamakları yavaş yavaş tırmanıyoruz. Şu an puan durumunda üçüncü takım ile aynı galibiyet sayısına geldik. Ligi mutlaka ilk üç takım arasında bitirip şampiyon olacağız.”

Oyuncumuz Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün maça iyi başlayamadık ve ilk yarıda istediğimiz basketbolu ortaya koyamadık. Maçın ikinci yarısı da zor geçti. Trabzonspor iyi mücadele etti ve çok yüzdeli şut soktu. Geçen haftalarda yaptığımız etkili savunmayı bu maça yansıtamadık ama son çeyrekte daha agresif oynadık ve kazanmayı bildik. Euroleague’de istediğimiz sonuçları alamadık, lige daha fazla konsantreyiz. Bugün kazanmak önemliydi. Şimdi önmüzde Brose Bamberg maçı var, umarım o maçı kazanıp ligde yolumuza kazanarak devam etmek istiyoruz.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Trabzonspor
  • Ergin Ataman