Ataman: ”İyi bir karakter gösterdik...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off final birinci maçında Fenerbahçe Beko’yu uzatmada 101--93 mağlup ederek, seriyi 1-1'e taşıyan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Maçın ilk yarısında Fenerbahçe Beko bizden daha iyi oynadı. Biz bugün kadro tercihi olarak hücum ağırlıklı bir takımla çıktık, Doğuş Balbay'ın da ciddi bir sakatlığı var, istediğimiz kadar yararlanamayacağımızı biliyorduk. İlk yarıda arzuladığımız savunmayı yapamadık, özellikle ikili sıkıştırmalar yapmayı planlamıştık Ali Muhammed ve Guduric'e ama Melli ve Ahmet'ten ekstra sayılar yedik. Devre arasında konuştuk, her zaman yaptığımız gibi üç saniye koridorunu daha iyi savunmaya başladık. Hücumda da madem böyle bir kadroyla sahadayız dedik, aynı Fenerbahçe Beko gibi üç guardla sahada yer aldık ve ikili oyunlara döndük. Özellikle Micic ve Larkin ikili oyunlarla sayılar buldular. İyi bir karakter gösterdik, sonuçta 16 sayı geriye düştüğümüz ve 1-0 geride olduğumuz bir seride maçı kazanmayı başardık. Durumu 1-1'e getirdik. Oyuncularımı kutluyorum." 

Başarılı oyuncumuz Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: "Maç bizim için yavaş başladı. İlk yarıda, ilk maçta oynadığımız oyuna benzer bir oyun oynadık. Devrede savunmamızın yeterli olmadığını konuştuk, bazı şeyleri basitleştirmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda topu daha iyi paylaştık. Bizim oyunumuzda top herkesin eline değiyorsa, bizi yenmek kolay olmuyor. Rakibimiz tabi ki savaşacaktı ama biz bugün fiziksel olarak çok iyi bir iş çıkarttık."

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Ergin Ataman