Ataman: “Oyuncularımı zor bir seriyi kazandıkları için kutluyorum...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Basketbol’u 79-78 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle David Blatt başta olmak üzere tüm Darüşşafaka takımını kutluyorum. Müthiş bir sezon geçirdiler. Hem Eurocup şampiyonluğu, hem lige müthiş renk verdiler. Bu akşam 19 sayı geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmadılar. Bu bir karakter göstergesi. Maçı kazanabilirlerdi. Wilbekin son şutu sokabilirdi. Sonuçta biz de iyi mücadele ettik. İlk devre müthiş oynadık. Maçtan sonra oyuncularıma ilk devredeki basketbolumuzu oynarsak şampiyon oluruz, ikinci devredeki basketbolumuz oynarsak Tofaş’a takılabiliriz dedim. Oyuncularımı böylesine zor bir seriyi kazandıkları için kutluyorum.”

Oyuncumuz Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: “İlk yarıda çok iyi bir maç çıkardık. Enerjimizi hem savunmada hem hücumda çok iyi ortaya koyduk. Bu salonda son oynadığımız maça göre çok daha iyi odaklandık. Play-off’larda tüm takımlar savaşıyor. Biz bugün rakip takımı iyi durdurup, hücumda akıllı oynadık. Bizim için önemli bir galibiyet oldu.”

Etiketler:
  • Darüşşafaka
  • Ergin Ataman