Ataman: “Play-off hedefimizi gerçekleştirdik, şimdi şampiyonluğu kovalamak istiyoruz...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 30. hafta maçında Galatasaray Odeabank’ı 91-85 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün maçta ilk yarıda daha az süre alan oyuncularımızı oynatarak onları görme şansına sahip olduk. Motum’u kadroya almadık. Son zamanlarda 35-40 dakika ortalama ile oynuyor. Maç, formalite maçıydı, motivasyonu düşüktü ama sonuçta lig maçı, bir derbi. Mücadelede bir ara 12 sayı geriye düştük ama Simon oyunun akışını değiştirdi ve galip geldik. Ligde normal sezonu bitirdik. Takımın başına geldiğimde Aralık ayı ortasında ligde dokuzuncu sıradaydık. Hedef koymuştuk, play-off’lara en azından üçüncü sıradan girmek için. Bunu gerçekleştirdik ama tabi ki bununla da bitmiyor. Play-off’larda şampiyonluk kovalamak istiyoruz. Zor geçecek. Şimdi rakibimizi bekleyeceğiz, bir iki günlük dinlenmenin ardından hazırlıklarımıza başlayacağız...”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “İnişli çıkışlı geçen normal sezonun ardından son zamanlarda koyduğumuz hedeflerden biri ligi üçüncü sırada bitirmekti. Anadolu Efes’in hedefi her zaman daha üst sıralardır ama şartlar bunu gerektirdi. Bu hedefimize ulaştık. Bugünkü maç ile birlikte ligde normal sezonu sakatlıksız bir şekilde tamamladık. Şimdi birkaç gün dinlenip hazırlanmaya başlayacağız. Yarın, play-off’lardaki rakibimiz belli olacak. Hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirip, play-off’lara sağlam ve iyi bir şekilde girmek istiyoruz. Rakibimizin kim olduğu önemli değil, önemli olan bizim ne yapacağımız. Umarım hedeflerimizden biri olan Türkiye Ligi şampiyonluğuna ulaşırız.”

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman