Ataman: “Savunma sertliğiyle net bir galibiyet aldık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında Eskişehir Basket’i 89-77 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maçın başından sonuna kadar iyi basketbol oynadık. Özellikle savunmayı bu akşam sert yaptığımız dönemde maçta çok ciddi bir hakimiyet elde ettik. Nitekim üçüncü periyotta 18-19 sayılık bir fark yakaladık ama tabii Eskişehir Basket takımı da ligde bulunduğu yer itibarıyla tehlikeli bir takım. Üst sıralarda ciddi galibiyetler alan bir takım şu ana kadar. Onlar da bırakmadılar. Ama sonunda tekrar bugünkü en iyi beşimize dönüp savunma sertliğiyle net bir galibiyet aldık. Bu galibiyetler bizim için çok önemli ligde. İki ay önce bu takımın başına geldiğim zaman İBB’den 26 sayı fark yemiş bir takım vardı ve dokuzuncu sıradaydı Türkiye Ligi’nde. Şu anda ise ligde dördüncü sıraya tırmanmayı başardık. Her geçen hafta da yukarıya doğru çıkacağız. Hedefimiz kesinlikle bu tip maçları kayıpsız bir şekilde iyi bir basketbol oynayarak net bir şekilde kazanmak.”

Oyuncumuz Brock Motum ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maçtı. Maça iyi başlamamız önemliydi. Son birkaç maçta sıkıntılar yaşamış olsak da kupa maçları öncesinde bu galibiyeti almamız ve momentum yakalamamız bizim için önemliydi.”

Etiketler:
  • Eskişehir Basket
  • Brock Motum
  • Ergin Ataman