Ataman: “Sezona iyi bir şekilde başlangıç yaptık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi birinci hafta maçında Galatasaray’ı 73-70 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maça iyi savunma yaparak iyi başladık. İlk çeyrekte hücumda istediklerimizi sahaya yansıttık. Topu iyi çevirdik ve sürekli olarak boş atışlar bulduk. Ciddi bir ivme kazanarak sonrasında hiç geçilmedik, oyunu hep önde götürdük. İkinci periyotta sayı bulmakta zorlandık. Benchten gelen oyuncularımız oyuna soğuk girince Galatasaray da geri düşmenin vermiş olduğu durum ile hamle yaptı ve savunmasını sertleştirdi. Aslında ikinci yarı da benzer şekilde geçti. Oyunu kontrolümüzde tutup hızlı hücumlarla farka gittik. Fark, 13-14 sayılara kadar çıktı ama bu farkı ilerletemedik. Gereksiz fauller yaptık. Sonuçta Galatasaray bir ivme kazanmış. Bütün takımlar için ciddi bir deplasman. İki puan çıkardık ve sezona iyi bir şekilde başlangıç yaptık. Esas hedefimiz şu dönemde Euroleague olacak. Şimdi Perşembe günü Münih deplasmanında bu sezonki Euroleague maceramıza başlayacağız...”

Oyuncumuz Buğrahan Tuncer ise toplantıda şöyle konuştu: “Yeni sezona iki derbi ile başladık. Önce Fenerbahçe, sonra Galatasaray maçı olmak üzere. Bugün maça iyi başladık. İkinci çeyrekte rakip takım sertlik gösterip bizi yakaladı. İkinci yarıda iyi oynayıp öne geçtik. Maçın sonunda biraz bocaladık ve rakibimize fırsat verdik. Sonunda iyi bir reaksiyon ile maçı kazandık. Perşembe günü Euroleague’deki ilk maçımıza çıkacağız. Bu sezon bizim için önemli bir sezon. Gidebileceğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz...”

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Buğrahan Tuncer