Ataman: ”Son çeyrekte geriden gelip 10 sayı fark ile mağlup etmek önemli...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında Galatasaray Doğa Sigorta’yı 92-82 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle Galatasaray Doğa Sigorta’yı tebrik ederim. Üç periyot müthiş mücadele ettiler, çok iyi oynadılar. Zaten ligde son haftalarda aldığı sonuçlar onlara özgüven getirmiş. Bizde ise Real Madrid karşılaşmasının yorgunluğu ve seyahat yorgunluğu vardı. Lig maçlarına Euroleague maçlarına olduğu gibi iyi başlayamıyoruz. Bugün maça çok kötü başladık. Euroleague’de maçların son periyotları zayıf halkamız olarak gördüğümüz noktaydı. Son periyotlarda savunmamız düşerdi, ilk üç periyotları kazanırdık, son çeyrekte skorumuz düşerdi. Bugün ise tam tersi oldu. Son çeyrekte iyi oynayan bir Galatasaray’ı 12-13 sayı geriden gelip 10 sayı fark ile mağlup etmeyi başardık. Pozitif taraftan bakınca bu, bizim için önemli bir hamle oldu, oyuncularımı kutlarım.”

Takım kaptanımız Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün, ilk yarısı ve ikinci yarısı birbirinden farklı bir maç izledik. Maçın ilk yarısında ribauntlarda sıkıntı yaşadık. Rakibimizin hücum ribaunt sayısı, bizim savunma ribaundumuzdan fazlaydı bu bölümde. İlk yarıyı da 12 sayı fark ile geride kapattık. İkinci yarıda savunma ribauntlarında etkili olduk ve iyi bir karakter koyduk ortaya. Bizim son periyotlarda oynayamadığımız durumlar oldu. Bugün ise tam tersi dördüncü çeyreğe yedi sayı geride girdik ve sonrasında toparlanıp maçı kazandık. İkinci yarı başladı. Bizim için her maç çok kritik. Tüm maçlar böyle birbirine yakın geçecek. Bu yüzden işi çok sıkı tutmamız gerekiyor. Bugün, iyi başlamadık ama sonunu iyi getirdik. Çalışıp, geliştirmemiz gereken konular var. Şimdi Euroleague’de oynayacağımız karşılaşmaya konsantre olacağız.”

Etiketler:
  • Galatasaray
  • Doğuş Balbay
  • Ergin Ataman