Ataman: “Takımımızın savunma karakterini artırmaya başladık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. hafta maçında Darüşşafaka Basketbol’u 73-69 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bizim açımızdan çok değerli bir galibiyet, özellikle lig sıralaması açısından. Bir önemli unsur da takımımızın savunma karakterini artırmaya başladık. Olympiacos, Brose Bamberg maçlarında ve bugün de Darüşşafaka Basketbol karşısında özellikle ikinci yarıda çok iyi savunma yaptık. Savunma kaynaklı sayılar bulduk. Bu da bizi rahatlatıyor. Hücumda üç numaradan dış atışlarda sayı bulamadık, bunun için son beş dakikada Motum’u üç numaralı pozisyona çektim ve bu da sonuç verdi. Dragic’in atamadığı pozisyonlarda sayılar buldu. Darüşşafaka Basketbol ile aynı puanda mücadele ettiğimiz için bugün iki taraf da çok asıldı maça. Maçın sonunu daha iyi oynadık. Herkesin yeni yılını kutlarım.”

Oyuncumuz Brock Motum ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maç oldu. Rakibimiz güçlü bir takım, skorer oyuncuları var. Bugün kazanmamız gerekiyordu. Euroleague’de kazandığımız son karşılaşmadan sonra bu maçı da kazanmak istiyorduk. Bugün kazandık, bizim için güzel bir galibiyet. Açıkçası maçın ilk yarısında savunmamız çok iyi değildi ama ikinci yarıda bunu iyileştirdik ve hücumumuzda bunu takip etti. Şu an üst üste iki galibiyet aldık. Şimdi izin yaptıktan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Herkese iyi seneler dilerim.”