Ataman: ”Üç çeyrek boyunca çok iyi basketbol oynadık...”

Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı 78-70 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılama sonrasında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Beşiktaş Sompo Japan hem ligde hem de çeyrek finalde Tofaş'a karşı çok iyi bir basketbol oynamıştı. Biz bugün üç çeyrek, özellikle kaptan Doğuş'un yapmış olduğu savunma ve hücumdaki akıllı oyunumuzla çok bariz bir üstünlük sağladık. Üç çeyrek boyunca çok iyi basketbol oynadık. Son çeyrekten bahsetmek istemiyorum, bu çok daha geniş konuşulması gereken bir konu ama sadece ben konuşunca sanki ben Türk basketbolunda bazı kişilere karşıymışım gibi algılanıyor. Farklı bir konuya değinmek istiyorum, Türkiye Kupası yarı final maçları oynanıyor ama salon ne yazık ki bomboş. Çok yazık. Eskiden Ankara basketbolunda insanlar maça gelirlerdi, heyecan duyarlardı. Basketbol seyirciyle güzel, ilgiyle güzel. Çeyrek final maçları hafta içindeydi ama yarı final maçı cumartesi öğleden sonra oynanıyor ama salon boş. Türk basketbolu için en kısa zamanda sorgulanması gereken bir konu. Şimdi finaldeki rakibimizi bekleyeceğiz."

Başarılı oyuncumuz Vasilije Micic ise toplantıda şöyle konuştu: "Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Beşiktaş Sompo Japan'ın maçı bırakmayan bir karakteri olduğunu biliyorduk. Sezon içerisinde onlarla karşılaşmıştık. Galibiyet kolay olmadı. Türkiye'deki en iyi oyunumuzu oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. "

Etiketler:
  • Türkiye Kupası
  • Beşiktaş Sompo Japan